REKLAMI GEÇ

Hedef 20 ton mavi kapak

Hedef 20 ton mavi kapak

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Ciyancı, dernek olarak 2014 yılı sonuna kadar 20 ton mavi kapak toplayarak satın alınacak 50 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere hediye etmeyi hedeflediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2014 Salı, 12:19

Dernek olarak 2014 yılı başından bugüne kadar, duyarlı vatandaşların destekleri ile 1 tona yakın kapak topladıklarını vurgulayan Ciyancı, “Dernek olarak dört yıldan bu yana “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” sloganıyla kapak topluyoruz. Geçen sürede 35 ton mavi kapak toplamayı başardık. Hayırseverlerin destekleri ve derneğimize yapılan bağışlarla dört yılda 100 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi engellilerimize hediye ettik. 2014 yılının ilk üç aylık döneminde 1 ton kapak topladık. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte kampanyamızda hız kazanacak. Yılsonuna kadar 20 ton kapak toplayarak 50 tekerlekli sandalye almak istiyoruz” dedi.

Okul ve dernekten destek
Necati Bilican Meslek Eğitim Merkezi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli şubesi tarafından toplanan kapakları da teslim aldıklarını hatırlatan Ciyancı, “Mesleki eğitim merkezimizde eğitim gören 1750 öğrencimiz kampanyamıza destek vermek için üç yıldır kapak topluyordu. Okullar açıldıktan bu güne kadar geçen sürede topladıkları yaklaşık 50 kilogram mavi kapağı derneğimize teslim ettiler. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi üyeleri ve dernek üyesi gençler tarafından toplanan 50 kilogram kapağı da teslim aldık. Kapak toplama kampanyamıza toplumun her kesiminden yoğun destek alıyoruz. Toplumun dikkatini engellilerimizin üzerine çekmeyi başardık. Engellilerimizle insanlarımızı buluşturduk. Topladığımız milyonlarca kapakla da doğanın kirlenmesine engel olduk. Tane tane kapak toplayarak çok güzel işler başarılabileceğini, bir engellinin bu sayede bir tekerlekli sandalyesinin olacağını herkese gösterdik.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı