REKLAMI GEÇ

Her öğretmen Kubilay olmalıdır

Her öğretmen Kubilay olmalıdır

Eğitim-İş Şube Hukuk Sekreteri Zeki Erol, Menemen’de şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı andı. Erol, “Her öğretmen bir Kubilay olmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2017 Cumartesi, 10:45

Eğitim-İş, 23 Aralık 1930’da Menemen’de Cumhuriyete karşı ayaklanan gerici bir grup tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi andı.

Eğitim-İş Şube Hukuk Sekreteri Zeki Erol, “Kubilay, Cumhuriyet’in hayatiyetini tazeleyen ve kuvvetlendiren bir simge ve devrim şehidi olarak ulusumuzun gönlünde ölümsüzleşmiştir. Yeni harflerle eğitime karşı çıkan gericiler tarafından Kubilay’ın şehit edilmesinin ardından Atatürk yayınladığı taziye mesajında, ’Kubilay Bey şehit edilirken, mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında, ahaliden bazılarının onlara alkışla destekte bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir’ demiştir. İşte o gün orada alkışlayan zihniyet bugün hala varlığını sürdürmektedir. Bugün hala Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen bazı çevreler, yeni Türk alfabesinin kaldırılmasını, Osmanlıca ve Arapça’nın okullarda zorunlu olarak okutulmasını, karma eğitime son verilmesini talep etmektedir” dedi.

“HER ÖĞRETMEN BİR KUBİLAY OLMALIDIR”
Türk ulusunun Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyeceğinden emin olduğunu söyleyen Erol, “Eğitim-İş olarak diyoruz ki, her öğretmen bir Kubilay olmalıdır. Bütün eğitim-bilim çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Atatürk İlke ve Devrimleri, cumhuriyetin kazanımları için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, ulusumuzun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Devrim şehidimiz Kubilay’ı minnetle anıyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı