REKLAMI GEÇ

Hukukçulardan uyarı

Hukukçulardan uyarı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun tasarı ile ilgili açıklama yapan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni(TBMM) ve siyasi iktidarı hukuka uygun davranmaları konusunda uyardı. “Hakim gibi hakim, savcı gibi savcı istiyoruz” diyen İlhan, tasarının geri çekilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2016 Salı, 19:37

TBMM’de görüşülen HSYK’nın yapısından değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun tasarısının geri çekilmesini isteyen Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Yargıtay ve Danıştay hakimleri Kanunla azlediliyor” dedi.

İlhan, “Yargıda, ‘emanetçi’ yapılanma da, ‘sucu bucu’ yapılanma da istemiyoruz. Siyasi iktidardan veya başka bir merciden emir-talimat alan yargı istemiyoruz. Hakim gibi hakim, savcı gibi savcı istiyoruz. Layık olanın layık olduğu göreve gelebildiği, ‘liyakat sistemini’ istiyoruz” dedi.

Açıklamasında TBMM ve siyasi iktidarı uyaran İlhan, “El birliği ile liyakat ilkesini hayata geçirmeliyiz. Hakimlerin bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altını almalıyız. Adil yargılama yapabilen ve hesap verebilen bir yargıyı oluşturmalıyız. ‘Ben yaptım oldu’ diyerek olmaz. Deneme yanılmayla, yap-boz kanunlarla olan sadece bu ülkeye olur, bize olur, hepimize olur. Bugüne kadar yaptığımız her uyarı maalesef doğru çıkmıştır. Sonra da ‘Aldatıldım, kandırıldım, yanıldım’ demek, yıkılmış olanı geri getirmemektedir. TBMM ve siyasi iktidarı hukuka uygun davranmaya, sağduyulu olmaya ve görüşülmekte olan kanun tasarısını geri çekmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı