REKLAMI GEÇ

İlhan: Avukat 3 maymunu oynamaz, biat etmez

İlhan: Avukat 3 maymunu oynamaz, biat etmez

Denizli Barosu başkanı Müjdat İlhan, son dönemde yaşananları sert bir dille eleştirdi. İlhan, avukatların hiçsir zaman üç maymunu oynamayacağını, ve kimseye biat etmeyeceğini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2015 Perşembe, 09:46

Denizli Barosu’na iki yeni üye daha katıldı. Stajlarını tamamlayan genç hukukçular Gamze Aslan ve Ömer Gülgün, Denizli Barosu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle cübbelerini giyim, mesleklerine başladı. Cübbe giyme törenine Baro Başkanı Müjdat İlhan, yönetim kurulu üyeleri , avukatlar, Aslan ve Gülgün’ün yakınları katıldı.

denizli-baro-baskani-yemin-toreni-ic

“SAVCI CİNAYETİNDE AVUKATLAR SORUMLU TUTULMAYA ÇALIŞIYOR”
Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, genç meslektaşlarının hukuka en fazla ihtiyaç duyulan ve en çok da avukatların saldırıya uğradığı bir dönemde mesleğe başladıklarını ifade ederek, “Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda iki kişi tarafından öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayetinde avukatlar sorumlu tutulmaya çalışılıyor. Nedeni ise saldırganların avukat cübbesiyle içeri girmesi. Ancak herkes şunu bilmeli: Biz avukatlar, hiçbir zaman maymunu oynamayacağı ve kimseye biat etmeyeceğiz” dedi.

“KENDİ VİCDANIMIZA HESAP VERİRİZ”
Avukatların en cesur insanlar olduğunu belirten eski Baro Başkanı Yıldırım Aycan ise , “Avukatlar yalnızca vicdanlarına hesap verir. O nedenle vicdanı ile karar veren ve kendi vicdanına hesap veren bir kişi kimseden korkmaz, kimseye biat etmez. Zaten avukatların biat ettiği yerde insan haklarından demokrasiden bahsetmemiz mümkün değil” diye konuştu.

“GÖZÜNÜZÜ KORKUTMASIN”
Avukat Zafer Gönenç ise, avukatların zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, mesleğe yeni başlayan iki meslektaşına “Bu zorluklar gözünüzü korkutmasın. Avukatlar, bu mesleği seçerken mücadeleyi göze almış demektir. Bizim işimiz, adaletin yerine bulması için mücadele etmektir” diye seslendi.

denizli-baro-baskani-yemin-toreni-ic-1

CÜBBELERİNİ GİYDİLER
Konuşmaların ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Gamze Aslan’a avukatlık cübbesini yanında staj yaptığıYıldırım Aycan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Ömer Gülgün’e ise avukatlık cübbesini Zafer Gönenç giydirdi. Avukatlık belgelerini ise Baro Başkanı Müjdat İlhan verdi.

Gamze Aslan ve Ömer Gülgün’ün katılımıyla Denizli Barosu’nun üye sayısı 909 oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı