REKLAMI GEÇ

İlhan: Halk başına gelecekleri bilmiyor

İlhan: Halk başına gelecekleri bilmiyor

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan’dan bir bölümü kabul edilen ve kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen düzenlemeyle ilgili çarpıcı yorum: Halk henüz başına gelecekleri bilmiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 11:59

Denizli Barosu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Stiftung işbirliğiyle düzenlenen “Hukuk Devleti Seminerleri” dizisinin üçüncüsü gerçekleştirildi. Pişkin Otel’deki seminere Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Gülşah Kurt, Av. Can Atalay ve Av. Fikret İldiz konuşmacı olarak katıldı.

“Medya ve Hukuk Devleti” konusunun ele alındığı seminerin açılışında konuşan Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, şiddet içermeyen protesto hakkına bile tahammül gösterilmediğini, gazetecinin yaptığı haberi gazetesinde yayınlatamadığını, bu durumda kamuoyunun nasıl bilgileneceği sorusunun gündeme geldiğini söyledi.
denizli-barosu-hukuk-devleti-semineri-ic-2

TBMM’de tartışmalar arasında 67 maddesi geçen,İç Güvenlik Paketi olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na da değinen İlhan, “Bu yasayla geniş yetkiler getiriliyor. Halkımız ise henüz başına neler gelecek onu bilmiyor” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol da medyanın mahalle baskısı ve siyasi baskı yaşadığını, buna bir de maddi sıkıntılar ile yandaşlık ve yoldaşlığın eklenmesiyle yerel medyanın zor günler yaşadığını söyledi.

Konrad Adenauer Stiftung Yöneticisi Bekir Öncel ise, 30 yıldır Türkiye’de bulunduklarını belirterek, faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

denizli-barosu-hukuk-devleti-semineri-ic

“PAKET SİYASİ AJANDAYA SAHİP”
“İç Güvenlik, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu” konulu sunum yapan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gülşah Kurt, 132 maddelik İç Güvenlik Paketi’nin bir bölümünün meclisten geçtiğini, bir bölümünün ise geriye çekildiğini belirterek, “Önemli olan ilk 8 maddeydi. O maddeler polise bir çok yetki sağlıyor. Önleme kolluğuna, adli kolluk yetkisi getiriliyor. Bu paket çok önemli bir siyasi ajandaya sahip” dedi.

Yorumlar

hasan antifaşizm   -  Bağlantı 14 Mart 2015, 18:51

polis devletiniz hayırlı olsun

ahmet uzak   -  Bağlantı 14 Mart 2015, 13:06

ne desen boş….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı