REKLAMI GEÇ

İlhan: Uğur Mumcu dinlenseydi, 15 Temmuz yaşanmazdı

İlhan: Uğur Mumcu dinlenseydi, 15 Temmuz yaşanmazdı

Suikasta uğrayan gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 24. yılında Denizli Demokrasi Platformu üyeleri tarafından anıldı. Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, “Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına doğruları söyleyenler dinlenmiş olsaydı, 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleşemezdi” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 13:23

24 Ocak 1993’de evinin önünde suikasta uğrayan gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Denizli Demokrasi Platformu üyeleri tarafından tören düzenlendi. Törene CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, CHP Meclis üyesi Gülizar Biçer Karaca, Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve platform üyeleri katıldı.

Çelenk sunumunun ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

“SUİKASTLERİN ARDINDA SORUMSUZLUKLAR YATIYOR”
Ne olursa olsun aydınların nicelerinin susmadığını, susmayacağını belirten Baro Başkanı ve Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, “Başta Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan olmak üzere, Uğur Mumcu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk ulusunun temel değerlerine sahip çıkan nice değerimiz, bilim insanlarımız aydınlık bir gelecek için Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda hiçbir güçten korkmadan ilerlerken katledilmişlerdir. Bunların hepsinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler tarafından yaşatılan olaylar, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar yatmaktadır. Ne olursa olsun aydınlarımızın niceleri susmadı, susturulamadı ve susturulamayacak… Fakat şunu da bilmenizi isteriz her şeye rağmen tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler de ölüme hazırız” dedi.

“UĞUR MUMCU GİBİLER DİNLENSEYDİ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ OLMAZDI”
Son yıllarda Türkiye’nin geldiği noktada Uğur Mumcu gibi aydınların ne kadar haklı olduklarının bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen İlhan, “Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına uyarıda bulunanlar dinlenmiş olsaydı 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleşemezdi. Hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL de amacından uzaklaşmış, gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarımız dahil birçok insanımız tutuklanmış, en temel hukuk normu olan masumiyet karinesi görmezden gelinmiştir” diye konuştu.

TBMM tarafından kabul edilen Anayasa değişikliğinin de önümüzdeki günlerde referanduma götürülerek halkın önüne geleceğini ifade eden İlhan, “Mutabakat metinleri olan anayasaların bu şekilde değiştirilmesinin doğru olmadığını bir kez daha belirmek isteriz. Tek kişiye birçok yetkiyi devretme anlamına gelen yasama-yürütme ve yargı erklerinin tek elde toplanmasına olanak sağlayacak bu değişiklik ve içeriği ile ilgili önümüzdeki günlerde platform olarak halkımızı bilgilendirmek için gerekli çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı