REKLAMI GEÇ

İLKSAN için sandığa gittiler

İLKSAN için sandığa gittiler

Kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın seçimleri Merkezefendi ve Pamukkale ile birlikte 19 ilçede yapıldı. Eğitim Bir-Sen’in katılmadığı seçimler sonucunda Babadağ’da Eğitim-İş adayı, Çivril’de Eğitim-Sen adayı, diğer ilçelerde ise Türk Eğitim-Sen’in adayları kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2016 Cumartesi, 19:28

Denizli’de İLKSAN’ın seçimleri yapıldı. İl genelinde genelinde 4 bin 153 üyesi bulunmasına rağmen, katılım oranı düşük oldu. Üyelerden yaklaşık yüzde 17’si oy vermek için sandığa gitti. Yapılan seçim sonunda Babadağ’da Eğitim-İş’in adayı Ozan Çiftçioğlu kazandı.

Çivril’de ise Eğitim-Sen’in adayı seçimin galibi Ramazan Keyik olurken, diğer 17 ilçede ise Türk Eğitim-Sen’in adayları rakiplerini geride bıraktı.

DENİZLİ 21 DELEGEYLE TEMSİL EDİLECEK
Bu seçimlerle İLKSAN’ın yapılacak genel kurulunda Denizli’yi temsil edecek 21 delege belirlenmiş oldu. İLKSAN Genel Merkezi’nin genel kurulunda Denizli’yi Merkezefendi ve Pamukkale 2’şer, diğer ilçeler ise birer delegeyle temsil edecek.

ÖZBAY: EĞİTİM BİR-SEN NEDEN KATILMADI?
İLKSAN delege seçimlerine bu yıl Eğitim Bir-Sen’in aday göstermemesini değerlendiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Eğitim-Bir sen aday göstermediği için Milli Eğitim, seçim süreciyle ilgili ciddiyetsizlik göstermiştir. Seçim sürecinde sandık kurullarının oluşturulması için yeterli destek bulunamamıştır” dedi. 

“Yandaş sendikanın seçime katılmama nedeni ile ilgili bizi düşündüren, İLKSAN’ın geleceği ile ilgili hükümet tarafından bir girişim olacağı konusunda bilgi sahibi olup olmadığıdır. Ayrıca şu anda da yönetimin  büyük çoğunluğu iktidar tarafından belirlenen İLKSAN’ın mal varlığının tamamına mı? el konulacak? “diye soran Özbay açıklamasını şöyle devam etti:

denizli-egitim-is-kadem-ozbay-teog-h

 “Biz, İLKSAN’ın yaşamasını ve iktidarın elini çekmesini istiyoruz. Seçimlere girdik, çünkü İLKSAN’ın mal varlığından elde edilen gelirlerin hesabını sormak istiyoruz. Bu gelirler nerelerde kullanılıyor? Nasıl harcanıyor? Bunun hesabını iktidar vermeli.” 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı