REKLAMI GEÇ

İş kurmak isteyenler, bu fırsatı kaçırmayın

İş kurmak isteyenler, bu fırsatı kaçırmayın

İş-Kur’a kayıtlı olup, şu an işsiz olan ve aklında bir iş fikri olanlar için İş-Kur İl Müdürlüğü ve KOSGEB Merkez Müdürlüğü, girişimcilik kursu açıyor. Kursu bitirenler, iş kurmak istediklerinde KOSGEB’in girişimci desteklerinden faydalanabilecek.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2010 Çarşamba, 17:25

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Denizli Merkez Müdürlüğü, uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak, kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB’in ‘yeni girişimci desteği’ne başvurabilmeleri için işbirliği protokolü imzaladı.

Bu çerçevede, İş-Kur’da kayıtlı işsizlere yönelik olarak, kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla, girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Bu eğitime katılan ve girişimci sertifikasını alanlar ise KOSGEB’in yeni girişimci desteklerinden her zaman için faydalanma olanağına sahip olacak.

Son gün 13 Mayıs Perşembe
Eğitimin duyurusunu yapmak üzere, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman ve KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Kemal Bildiş, İş-Kur’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, “Girişimci eğitimi için yasal süreç başladı. Şimdilik, girişimcilik eğitimini iki grup halinde vermeye karar verdik. Girişimcilik eğitimine katılacak olanların, 13 Mayıs Perşembe günü, saat 14.00’e kadar İş-Kur İl Müdürlüğümüze başvurmuş olmaları gerekiyor. Eğitime katılacak olanlarda; İş-Kur’a kayıtlı en az 18 yaşında işsiz olmaları ve en az ilköğretim okulu mezunu ya da iş kurmak istedikleri alanda geçerli bir sertifikaya sahip olmaları şartı aranıyor” dedi. Akman, eğitime katılacak olanların seçmelerinin 13 Mayıs Perşembe günü saat 14.30’da İş-Kur İl Müdürlüğü’nde yapılacağını söyledi.

KOSGEB’den harika destekler
KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Kemal Bildiş, İş-Kur’un vereceği girişimcilik eğitimini tamamlayanlara, nasıl ve ne tür destekler sağlayacaklarını anlattı. Bildiş, “Bu eğitime katılanlardan, son bir yıl içerisinde işletmesini kuranlara ya da yeni iş kuracak olanlara, müdürlüğümüz tarafından, yeni girişimci desteği olarak 4 bin TL tutarında, geri ödemesiz iş kurma desteği ve 40 bin TL tutarında faizsiz geri ödemeli sabit yatırım desteği verilecek. Bu kredi, faizsiz olarak, ilk yıl ödemesiz, ikinci yıl yüzde 10, üçüncü yıl yüzde 20, dördüncü yıl yüzde 30, beşinci yıl yüzde 40 şeklinde ödenecek. Ayrıca, işletmelerin makine-teçhizat ve ofis donanımlarını finansal kiralama yoluyla almaları durumunda, 10 bin TL tutarında geri ödemesiz destek sağlanabilecektir” dedi. Bildiş, yeni girişimcilere verilecek destek miktarının önümüzdeki günlerde artacağını söyledi. İş-Kur’un vereceği eğitimi alanların daha sonra da KOSGEB’in girişimcilere sağlayacağı desteklerden faydalanabileceğini söyleyen Bildiş, Türkiye genelinde, bu tür eğitimleri açan ilk KOSGEB Merkez Müdürlüğü olduklarını da sözlerine ekledi.

İlk grubun girişimcilik eğitimleri, 17 Mayıs’ta başlayacak. 72 saatlik eğitim, ikinci gruba ise 5 Temmuz’da verilmeye başlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı