REKLAMI GEÇ

İsrail’e tepkiler sürüyor

İsrail’e tepkiler sürüyor

İsrail’in, yardım gemilerine yaptığı saldırıya tepkiler sürüyor. Bugün de gün boyunca, çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, İsrail’e olan tepkilerini dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2010 Salı, 16:55

İsrail’in, Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün yapılan gösterilerin ardından, bugün de İsrail’e tepkiler dile getirilmeye devam edildi.

İsrail’i kınadı
DTO Başkanı Necdet Özer, İsrail’in sivil ve masum insanlara karşı yapmış olduğu saldırıyı kınadı. Özer, “Gazze’deki yardıma muhtaç insanlara temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeleri taşıyan aralarında çocuk, kadın ve yaşlılar da dahil olmak üzere 22 ülkeden insanın bulunduğu insani yardım gemilerinin önü İsrail askerleri tarafından kesilerek, hukuk ve insanlık dışı kanlı bir saldırı yapılmış ve böylece devlet terörü işlenmiştir. Bu gemilerin, sivil insanları beyaz bayraklı, silahsız olarak taşıdığı İsrail hükümetine bildirilmiş olduğu halde saldırının yapılması bölge ve dünya barışına atılmış ağır bir kurşundur. Bu saldırıyı tüm kamuoyu vicdanını bir kenara bırakarak akıl almaz açıklamalarla üstlenen İsrail hükümetinin de korsan devlet görünümünü hayretle ve üzüntüyle karşılamaktayız. İsrail’in, orta çağda kalan, korsanlığın benzeri saldırıyla insanları katletmesiyle ilgili olarak, mutlaka gerekli cevabı alacağına inanmaktayız. Kadın ve çocukların da olduğu sivil insanları, beyaz bayraklarla taşıyan yardım gemilerine yapılan menfur saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, ailelerine de sabır dileklerimizi iletiyoruz. Bu sebeple Denizli Ticaret Odası olarak, İsrail’in yapmış olduğu kanlı terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Şehitler askerlere rahmet, İsrail’e kınama
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise hem İskenderun’da askerlerin şehit edilmesine hem de İsrail’in yardım gemilerine yaptığı saldırıya dikkat çekildi. Açıklamada, “Son günlerde coğrafyamızda ve ülkemizde yeni senaryolar yazılmakta ve uygulanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde artarak süren çatışma ortamında insanlarımızın hayatını kaybetmesinin ardından, son olarak İskenderun‘da 7 askerin öldüğü, 8 askerin yaralandığı bir saldırı düzenlenmiştir. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören yalnızca yaşamını kaybeden ve yaralanan insanlarımız değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuz, barış ve demokrasidir. Toplumu birbirine düşman etmeye ve şiddet uygulamalarını meşrulaştırmaya yönelik gelişmeler karşısında barışı ve demokrasiyi her zamankinden daha fazla sahiplenmek durumundayız. Bu saldırıların kardeşçe yaşamaya hizmet etmediği açıktır. Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin yararına olacaktır. Diğer yandan, Filistin halkına insani yardım götüren filoya İsrail karasularına 70 mil açıkta yapılan saldırıda, gelen ilk bilgilere göre 9‘u Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı 20 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştır. Bu saldırı, İsrail devlet terörünün uluslararası alana da sirayet ettiğinin yeni bir örneğidir. ABD desteğindeki militarist, gerici ve ırkçı İsrail Devleti kitle katliamlarıyla, sivil insanların öldürülmesiyle ve işkencelerle tüm insani ve hukuki kuralları ve değerleri ayaklar altına almış, ABD ile birleştirdiği çıkarı için Ortadoğu’yu bir kan gölüne çevirmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi Ortadoğu‘da da halkların çıkarı, bir arada barış içerisinde yaşamaktan geçmektedir. Barış içinde bir arada yaşamı gerçekleştirmek için, ırkçı ve gerici anlayışların reddedilmesi gerektiği açıktır. Kalıcı barış, emperyalist ABD’nin bölgeden çıkartılması, militarist-ırkçı-gerici İsrail Devletinin politikalarına dur diyerek, bölgede insanlıktan yana, barış ve demokrasiden yana anlayışların egemen hale getirilmesiyle başarılacaktır. Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, İsrail ile tüm askeri-siyasi ilişkilerin kesilmesi gerektiği görüşünü kamuoyu ile paylaşmaktadır. İsrail‘i şiddetle kınarken, Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” denildi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanı Ömer Hakan Baki, İsrail’in yaptığı saldırıyı kınadı. Baki, “İsrail, yıllardır masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir. Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. TÜMSİAD ailesi olarak, hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralananlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Mazlumların en büyük yardımcısı olan yüce devletimizi de bu saldırılara karşı hukuki, politik, ekonomik her türlü tedbir ve yaptırımları da uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz da yaptığı açıklama ile İsrail’in saldırısını kınadı. Eryılmaz, “Bu, Siyonist İsrail’in yaptığı ne ilk ne de son katliamıdır. İsrail, karakterine uygun bir şekilde hareket etmektedir. Bütün İslam âleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin bugün kan revan içindedir. Ölen her Filistin sevdalısı bizim evladımız, bizim kardeşimiz, bizim, anamız, babamızdır. Yetmiş beş milyonluk Türkiye, hep birlikte İsrail’le lanet yağdırmaktadır. Milletimiz, bu duyarlılığı şimdi de iktidardan beklemektedir. Yetkilileri, üzerlerine düşen vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı