REKLAMI GEÇ

İsrail’i boykot çağrısı

İsrail’i boykot çağrısı

Filistin’deki katliamlarına artırarak devam eden İsrail’i kınamak amacıyla bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerine İsrail ile ticari anlaşmaların bitirilmesi çağrısı yapıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2014 Cuma, 11:15

Çınar Meydanı’nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi üyeleri adına konuşan Başkan Yardımcısı Fatih Aktaş, küresel terör örgütü olarak nitelendirdiği İsrail’den ve onu himaye eden uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair bir duyarlılık beklemediklerini belirtti.

İsrail’i lanetlemeyi bir seçim stratejisi ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürülmesinin bu vahşeti onaylamanın en kirli yolu olduğunu ileri süren Aktaş, “Küresel terör örgütü İsrail’i kısa vadede durdurmanın yolu başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçmektedir. Bunun için öncelikle İsrail ile tüm ticari anlaşmalar bitirilmelidir. Petrol ve doğalgaz sevkiyatı durdurulmalı ve İsrail’in katılacağı her türlü uluslararası etkinlik Türkiye tarafından boykot edilmelidir” dedi.

Basın açıklamasının ardından Kur’an okuyup, Filistin halkı için dua eden kalabalık, çocuk ve kadınları öldürmeye devam eden İsrail’i lanetledi.
Kalabalık, “Hamasa selam direnişe devam” sloganları atarak Çınar Meydanı’ndan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı