REKLAMI GEÇ

İstanbul’u zeybek ve türkülerle çınlattılar

İstanbul’u zeybek ve türkülerle çınlattılar

Denizlililer, İstanbul’un fetih gününde Türkiye’nin metropol kentini türküler ve zeybek oyunlarıyla fethetti. Sanatçı Makbule Kaya’nın türküleriyle renk kattığı “Hadi Gari” gecesine katılanlar eğlenceye doydu. Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri de sundukları defileyle Denizli rüzgarı estirdi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 16:34

Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür (DENBİR) Vakfı ile Derneği’nin “hadi gari” sloganıyla ortak düzenlediği gece, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirildi. DENBİR Vakfı Başkanı Hüseyin Reşit Öz ve DENBİR Derneği Başkanı İhsan Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, EGEBİR üyesi derneklerin başkanları, İstanbul’daki Denizlili sanayici ve işadamları, bürokratlar, öğrenciler, vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BİR OLALIM GÜÇLÜ OLALIM MESAJI
DENBİR Derneği Başkanı İhsan Uysal, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, dernek olarak İstanbul’daki Denizlilileri dernek çatısı altında toplamak, doğacak birliktelikten güçlü bir Denizli imajı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-1

RİZELİ BİN, BİZ 200 ÖĞRENCİYE BURS VEREBİLİYORUZ
DENBİR Vakfı Başkanı Hüseyin Reşit Öz ise, en önemli amaçlarının İstanbul’a eğitim için gelen Denizlili öğrencilere maddi destek sağlayabilmek olduğunu belirterek, “Bizim yaptığımız denizde bir damla su. Bunu geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Bir Rizeli bin öğrenciye burs imkanı sağlarken, biz 200 öğrenciye burs verebiliyoruz. Başvuru yapan 500-600 öğrencinin tamamına burs sağlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-zolan-zeybekciye-sitem

ZEYBEKCİ, KOCATEPE VE ZOLAN’A SİTEM
Düzenledikleri etkinliklere Denizli milletvekilleri ve protokolünün katılmamasına sitem eden Öz, “Aramızda Sayın Valimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Denizli milletvekillerini görmek istiyoruz. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci bizimle olsun istiyoruz. Neden? Bakan Bey geldiğinde basın da burada olacak. Dolayısıyla bizim sesimiz duyurulmuş olacak. Biz bir aileyiz ve bu ailenin sesini daha çok duyurmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-buldanli-ogrenciler

BULDANLI ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından Buldan Ali Tunaboylu METEM öğrencileri, kendi hazırladıkları kreasyondan oluşan bir defile sundu. Buldan’da dokunan ürünleri kendileri tasarlayıp diken öğrencilerin defilesi ilgiyle izlendi. Davetliler, Buldanlı öğrencileri podyumdan alkışlarla uğurladı.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-makbule-kaya

MAKBULE KAYA TÜRKÜLERLE COŞTURDU
Türk halk Müziği’nin sevilen ismi Makbule Kaya da davetlileri türküleriyle coşturdu. Eşi Çal’ın Hançalar Mahallesi’nden olan sanatçı, Özay Gönlüm’ün sevdirdiği Ninenin Mektuplarını okudu, türkülerle Denizli’yi İstanbul’a taşıyıp, memleket özlemi giderdi.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-altyapi-hazirliklari

ALTI AY HAZIRLIK YAPTILAR
Makbule Kaya’nın türkülerine salonda bulunanlar sık sık eşlik ederken, bu geceye Levenk Kefenci yönetiminde altı aylık çalışmayla hazırlanan grup ise zeybek oyunlarıyla farklı bir atmosfer yarattı. Av. Alaiddin Kölgesiz, Av. Raziye Kölgesiz, Dr. Cengiz Çelikyurt, Eczacı Meral Çelikyurt, Saniye Ünlü Havale, işadamı Halil Türker ve Dr. Gülseren Polat, zeybek oyunlarıyla salondakileri coşturdu.

denizli-istanbul-denbir-gecesi-plaket

PLAKET VERİLDİ
Gecenin sonunda sanatçı Makbule Kaya, Ali Tunaboyla METEM Müdürü Mehmet Sökmen, gecenin düzenlenmesine maddi destek veren Dekar Yapı A.Ş. Yönelit Kurulu Başkanı Salih Kuzu’ya plaket verildi. Plaketler, İznik çinileriyle süslü plaketler bu alanda Türkiye’nin en yetkin isimleri olan Nursen ve Güvenç Güven tarafından hazırlandı.

denizli-denbir-istanbul-denizlililer-gecesi-anons

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı