REKLAMI GEÇ

KADEM Başkanı Can: Özgecan Yasası hızla çıkmalı

KADEM Başkanı Can: Özgecan Yasası hızla çıkmalı

Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Denizli Şubesi Başkanı Hilal Can, “Erkeksen öfkeni yen” çağrısı yaptı, Özgecan yasasının hala çıkmamış olmasını eleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2016 Perşembe, 16:45

KADEM Denizli Şubesi başkanı Hilal Can, Mehmetçik Mahallesi Demokrasi Meydanı’nda bulunan dernek merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir yıl önce faaliyete geçen KADEM Denizli Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Can, kadın-erkek eşitliğinden çok kadın-erkek adaleti üzerine farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin 70 üyesi bulunduğunu, bunlardan 6’sının erkek olduğunu vurgulayan Can, “Herkese karşı her türlü şiddeti önlemek için mücadele veriyoruz. Kadın-erkek eşitliğinden çok kadın-erkek adaletini savunuyoruz. Bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla eğitim seminerlerimiz, konferanslarımız devam ediyor” dedi.

RTÜK’Ü GÖREVE ÇAĞIRDI
Toplumdaki şiddetin son bulması için önce televizyonlarda şiddeti özendiren bazı programların ve dizilerin yayından kaldırılması gerektiğini belirten Can, “Bir kuşak Yasemin Yalçın’ın canlandırdığı itilmiş-kakılmış tiplemesini izleyerek büyüdük. Burada kadına yönelik şiddet komik halde işlendiğine ve herkesin bunu gülerek kanıksadığına şahit olduk. Şimdi de bazı diziler ve programlar var. RTÜK, görevini yapmalı ve bu diziler yayından kaldırılmalı” diye konuştu.

ÖZGECAN YASASI GECİKTİ
Kamuoyunda Özgecan yasası olarak bilinen kadına karşı şiddet ve cinayet davalarında keyfi uygulanan ceza ve tahrik indirimlerini kaldırılmasıyla ilgili yasanın hala çıkmamış olmasını da eleştiren Can, “Özgecan Yasası ile ilgili KADEM mücadele verdi. Her şey hazırdı ama sanırım bürokrasinin ağır işleyişine takıldı. Ama, biran önce çıkarılmalı” dedi.

BASINA DA GÖREV DÜŞÜYOR
KADEM Denizli Şube Başkanı Hilal Can, medya ve basın kuruluşlarını da görevler düştüğünü belirterek, “Biliyoruz en fazla okunan haberler 3.sayfa haberleri. Ancak kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri haberleri öyküleştirilerek veriliyor. Özellikle cinayet nedeni anlatılırken, sanki bu nedenle cinayet işlenebilirmiş algısı uyandırılıyor. O nedenle 3. sayfa haberlerinde daha dikkatli yaklaşılmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı