REKLAMI GEÇ

Kadınlar 8 Mart’ın tatil olmasını istiyor

Kadınlar 8 Mart’ın tatil olmasını istiyor

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu 8 Mart öncesinde basın toplantısı düzenledi, eleştirilerini ve taleplerini sıraladı. Platform adına açıklama yayan Nagihan Çağırgan, sağlıksız buldukları anayasal düzenlemeye hayır dediklerini anlattı, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2017 Salı, 15:33

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Denili Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamayı Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına Nagihan Çağırgan yaptı.
160 yıl önce daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için greve giden 129 katının katledildiğini belirten Çağırgan, “İşçi kadınların canları pahasına yürüttüğü direnişin üzerinden 160 yıl geçmesine rağmen egemenlerin kadınlara karşı yürüttüğü kirli savaş yöntemlerinde hiçbir farklılık yaşanmıyor” dedi.

Mahkemelerde taciz ve tecavüzcünün daha az ceza almasını sağlayan düzenlemelerin ortadan kaldırılmasını, erken yaşta evliliğin önünü açan değişikliklerin sürekli ortaya atılmasına son verilmesini isteyen Çağırgan, 8 Mart’ın da resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

Taleplerinin yasal düzenlemelerle gündeme gelmediği bir siyasal ve toplumsal mutabakattan uzak anaya değişikliğinin, kadınlar için yeni sağlıksız ve güvencesiz bir hal anlamına geldiğini ifade eden Çağırgan, “Toplumun temel öznesi olan bizlerin aleyhine olan her durum, süreç ve yasal düzenlemeler ile mücadele ettik. Yapılacak olan referandumla tekçilik ve cinsiyetçiliğe yol açan 18 maddelik anayasal düzenlemenin tamamı topluma, doğaya, kadına, sağlığa zararlıdır. Bizler, sağlıksızlık dayatan bu düzenlemeye 8 Mart ruhuyla hayır diyoruz” dedi.

Çağırgan, 8 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de Candoğan Parkı önünde olacaklarını belirterek, tüm kadınları davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı