REKLAMI GEÇ

KAGED 1 yaşında

KAGED 1 yaşında

Geçtiğimiz yıl kurulan Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, 1. yaşını DGC’de pastayla kutladı Bir yıldır faaliyetlerini kent merkezinde yoğunlaştıran dernek önümüzdeki süreçte kırsal kesimdeki kadınlara yönelik çalışmalar başlatacak..

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2007 Cumartesi, 00:00

Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED), bir yaşına girdi. Toplumda, kadın sorunu olarak algılanan ama tüm toplumu ilgilendiren sorunların temelinde, kadının düşünsel ve duygusal olarak kendini ifade edememesi olduğu görüşünden hareketle kurulan KAGED, tüm topluma hizmet etmeyi amaçlayan bir kuruluş.

Çeşitli görüşlerden kadınların bir araya gelerek kurduğu KAGED’in 1. yaş günü, DGC’de kutlandı. KAGED üyelerinin katıldığı kutlamada, pastayı Dernek Başkanı Selma Erkan kesti. Erkan, “50’ye yakın üyemiz var. Hedefimiz, daha çok kadına ulaşarak, Türkiye genelinde şubeler açmak” dedi.

Bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgi veren Erkan, “Tekstil firmalarında çalışanlara yönelik aile içi iletişim seminerleri verdik. Kuş Gribi konusunda halka açık bir seminer düzenledik. Sağlıklı yaşam kursu adı altında, üyelerimize yönelik olarak 8 haftalık bir kurs çalışmamız oldu. Bunlar gibi çok çeşitli konularda seminer ve paneller düzenledik. Faaliyetlerimiz bugüne kadar şehir merkezi ile sınırlı kaldı ancak önümüzdeki dönemlerde, kırsal kesimdeki kadınlara yönelik çalışmalarımız da olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı