REKLAMI GEÇ

Karayazılılar dernekleşti

Karayazılılar dernekleşti

Erzurum’un Karayazı İlçesi’nden gelerek Denizli’ye yerleşen yaklaşık 3 bin kişi dernek çatısı altına toplandı. Yüksel Şekerci başkanlığında kurulan Dernek, Karayazılılar arasında dayanışmayı sağlamak ve kültürlerini yaşatmak amacıyla faaliyetler gerçekleştirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2014 Cuma, 12:19

Denizli’de Erzurum’dan 15 bin kişi yaşıyor. Bunun 3 bini Karayazı İlçesi’nden gelen vatandaşlardan oluşuyor. Karayazılılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla Yüksel Şekerci başkanlığında kurulan Erzurum Karayazılılar Dayanışma ve Kültür Derneği, tanıtım toplantısını Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yaptı.

Dernek üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen toplantıda dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren başkan Yüksel Şekerci, “Erzurum ve Karayazı’yı tanıtmak, kültürümüzü yaşatmak ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla dernek kurduk. Denizli’de 3 binin üzerinde Karayazılı yaşıyor. Dernek olarak, hemşehrilerimizin yalnızca iyi gününde değil, ölüm, hastalık, maddi sıkıntı gibi zor dönemlerinde de yanlarında olmak istiyoruz. Ayrıca düzenleyeceğimiz etkinliklerle, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü de yaşatmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı