REKLAMI GEÇ

KESK: “Darbenin faturası emekçilere kesildi”

KESK: “Darbenin faturası emekçilere kesildi”

KESK, OHAL sürecini değerlendirdi. KESK TİS Hukuk ve Uluslararası Genel Sekreteri Yusuf Şenol, her darbe sonrası faturanın her zaman emekçilere kesildiğini belirterek, DİSK, TMMOB ve TTB ile birlikte ‘OHAL değil, demokrasi’ kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2017 Perşembe, 14:37

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıyla OHAL sürecini değerlendirdi.

Toplantıya KESK TİS Hukuk ve Uluslararası Genel Sekreteri Yusuf Şenol, TÜM BEL-SEN Mali Sekreteri Satı Burunucu Çalı, Tüm Bel-Sen Örgütlenme Sekreteri Mümtaz Başar, KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Mümtaz Dede ve TMMOB Dönem Sözcüsü Cüneyt Zeytinci katıldı.

KESK adına konuşan Yusuf Şenol, “OHAL, demokrasi, adalet, hukuk, barış, emek ve kadın düşmanı, gerici, mezhepçi bu yeni rejimin inşası, buna karşı çıkan tüm kesimleri baskı ve zorla susturmanın aracı olarak kullanılmaktadır” diyerek hükümeti eleştirdi.

OHAL süreci boyunca KHK ile işinden olan kamu emekçileri hakkında da konuşan Yusuf Şenol, “Anayasal güvence altında olan çalışma ve yaşam hakkı gasp edilmiş, devlet iş güvencesinin teminatı olmak bir yana, iş güvencesine karşı en büyük tehdit halini almıştır. KHK’lar ile hiçbir somut delile dayanmadan, 130 binin üzerinde kamu emekçisi işinden edilmiş, 57 emekçi yine bu süreç içinde yaşamını yitirmiştir” dedi.

“İHRAÇ EDİLEN KAMU EMEKÇİLERİNİN SESİYİZ”
KHK’ların iptal edilmesini isteyen Yusuf Şenol, “Haksız ve hukuksuz olarak ihraç edilen 130 bin kamu emekçisinin sesiyiz. OHAL sürecinde yargı sürecinin önü kesildi. Hiçbir arkadaşımız yargıya başvuramıyor. Bununla ilgili OHAL İnceleme Komisyonu oluşturuldu. Ama ne yazık ki komisyonun bir başkanı yok. Komisyon henüz başkanını bile seçemedi ve bir çalışma adresi yok. Her türlü iç hukuk yolu kapalı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuran 25 bin KHK mağduru arkadaşımıza, iç hukuk nedeniyle dosyaları iade edildi. Komisyonun amacı iktidar tarafından tam da bu amaçla kurulmuştu zaten. Mümkün olduğunca süreci uzatmak ve hukuk yolunun önünü kesme amacıyla. İnceleme Komisyonu bir oyalama kurumudur. Nihayetinde bu arkadaşlarımız işlerine dönecek ama biz bunları 12 Eylül öncesi 1402 arkadaşlarımızın yaşadığını da biliyoruz. Her darbe sonrası darbenin faturası emekçilere kesilir. Tüm emekçilerin de hak arama yolları kapanır. Bu dönemde de öyle oldu. Cemaat ile iktidar arasındaki savaşın bedeli emekçilere ödetildi. Komisyon ne zaman çalışır ne zaman karar verir bilmiyoruz. Arkadaşlarımızın haksız yere işten atılmalarına rağmen bunun kanıtlanmasına rağmen hala komisyon karar veremediği için işlerine geri dönemiyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı