REKLAMI GEÇ

KESK’ten hükümete sorular, bizi kim dövüyor?

KESK’ten hükümete sorular, bizi kim dövüyor?

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yaptığı toplantıyla, hükümete yaşanan ekonomik problemlerin nedenini sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2018 Perşembe, 16:00

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yaptığı toplantıyla hükümeti soru yağmuruna tuttu. Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, hükümete yaşanan ekonomik problemler için “Kriz miriz yok deniliyor. O zaman bizi kim dövüyor” sorusunu yöneltildi.
Toplantıda son iki aydır ülkede ekonomik krizin olup olmadığı tartışmasının devam ettiğini söyleyen Bozgeyik, hükümetin yaptığı açıklamalarda büyük tutarsızlıklar olduğunu söyledi. Bozgeyik, “Ülkeyi yönetenler Kriz, miriz yok diyor. Ama kendi açıkladıkları enflasyon, işsizlik, faiz, dış borç rakamları bunu yalanlıyor. Madem kriz yok, hatta dünyanın imrendiği bir ülkeyiz yıllardır bizi kim dövüyor?” dedi.


“Madem kriz yok, Neden iğneden ipliğe her şeye ardı ardına zamlar geliyor?” diyen Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “ Hayat pahalılığı neden artıyor? Madem kriz yok, Yılladır gerçek enflasyonu perdeleyen TÜİK rakamları bile neden rekor üstüne rekor kırıyor? Madem kriz yok, Maaşlarımız neden her geçen gün eriyor, yoksulluğumuz neden artıyor? Tam da kışa girerken zamlanan doğalgaz, elektrik faturaları neden hepimizin kabusu haline geliyor? Madem kriz yok, neden her alış verişten sonra bir harcadığımız paraya bir de bunun karşılığında aldıklarımıza bakıp bakıp şaşırıyoruz? Cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz neden gittikçe küçülüyor? Madem kriz yok, niye işten çıkarılanların sayısı her gün artıyor? İflas eden, ortamı fırsat bilip konkordato ilan eden firmalara yenileri neden ekleniyor? Madem kriz yok, Hazine ve Maliye Bakanı neden dünyanın en büyük finans kuruluşlarına yüksek faiz ve kar garantisi vermek için Londra’da toplantı üstüne toplantı yapıyor? Madem tehlike bertaraf edildi, neden hükümet yetkilileri her gün 81 milyondan fedakârlık beklediklerini açıklamaya devam ediyor?” diye konuştu.

Toplantının devamında vergi sistemine de değinen ve faturanın sürekli vatandaşa kesildiğini sözlerine ekleyen Bozgeyik, yıllardır bütçelerin omurgasını oluşturan vergilerin tüm yükü vatandaşa yıkıldı. Maaşlarımızdan kaynakta kesilen gelir vergisinden tut, tüketirken ödediğimiz KDV’den ÖTV’ye kadar vergileri biz ödüyoruz. Devletin kendi rakamları bile binlerce firmanın 1.603 TL ile çalışan asgari ücretliden, en düşük maaşı alan kamu emekçisinden daha az vergi ödediğini gösteriyor. Ödediğimiz vergiler artık bize yol, su, elektrik olarak dönmüyor. Devlet bu hizmetlerden elini çekip özel sektöre devredeli epey zaman geçmiş bulunuyor. Tükettiğimiz elektrikten, sudan çok daha fazlasını kayıp kaçak elektrik bedeli, atık su bedeli, hizmet bedeli gibi farklı farklı kalemlere, vergilere ödüyoruz. Belediyelere bile evimizin konumuna göre asfalt vergisi parası ödüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı