REKLAMI GEÇ

KESK’ten İç Güvenlik Yasası’na tepki

KESK’ten İç Güvenlik Yasası’na tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Yasası’nın geri çekilmesini isteyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denizli Şubeler Platformu üyeleri, Ak Parti eski İl binası önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2015 Pazartesi, 18:17

Candoğan Parkı önünde toplanan KESK üyeleri, “Polis devleti istemiyoruz” sloganları atarak Ak Parti’nin eski il binası önüne yürüdü.

denizli-kesk-ic-guvenlik-yasasi-protesto-ic

Burada KESK üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı ve KESK Dönem sözcüsü Mehmet Dede, İç Güvenlik Yasası’nın temel gerekçesinin AKP’nin korkusu olduğunu belirterek, “İç Güvenlik Yasası özü itibariyle AKP’yi koruma ve kollama yasası olarak hazırlanmıştır. Tasarı 12 Eylül cunta anayasasından bile geri olmasının yanısıra uluşlararası sözleşmeleri de ayaklar altına almaktadır. Kısa süre önce ‘kanun mu? Hukuk mu? Derseniz ben hukuktan yanayım’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle hazırlanan tasarı, söylediklerinin tam aksine kanun ve polis devleti rejimi ve uygulamalarını kurumsallaştırmaya, yaygınlaştırmaya yöneliktir” dedi.

“DERHAL GERİ ÇEKİLSİN”
Yasasının derhal geri çekilmesini isteyen KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede hükümete seslenerek, “Temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekin. Halkımızın ve emekçilerin ihtiyacı yeni bir SS yasası değil, barış ve demokrasinin tesisine yönelik düzenlemedir. Bizler tasarı geri çekilinceye ve anti demokratik uygulamalara son verilinceye kadar ülkenin dört bir yanında alanlara çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı