REKLAMI GEÇ

KIZILAY, KAN BAĞIŞÇILARINI ÖDÜLLENDİRDİ

KIZILAY, KAN BAĞIŞÇILARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Kızılay Denizli Şubesi, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde, kan bağışçılarını ödüllendirdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2010 Pazartesi, 18:06

Kızılay Denizli Şubesi, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Polisevi’nde bir etkinlik düzenledi. Denizli’de bugüne kadar düzenli bir şekilde kan veren 98 gönüllüye, tören ile plaket ve ödülleri verildi. Polisevi’ndeki törene Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Kızılay Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kızılay Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, Denizli’nin kan bağışı konusunda Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu ve bunun da Denizli halkının kan bağışı konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdiğini söyledi. Yıldız, “Kızılay Denizli Şubesi’nin, 2007 yılında 150 olan üye sayısı 645’e çıkardık. Kan toplama konusunda önemli bir yere sahip olan Denizli’de 2007 yılında 14 bin ünite kan toplanırken, 2009 yılında bu rakam 24 bine ulaşmıştır. Kan toplamada Türkiye’de ortalama artış oranı yüzde 41 iken Denizli’de yüzde 72 oldu. Bu rakamlara bizleri getiren tüm Denizli halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gönüllü kan bağışçısı olan 98 vatandaşa plaketleri verildi. 45-30 yaş üstüne plaket, 26 yaş üstüne altın, 25 yaş üstüne gümüş, 10 ünite kan bağışlayanlara bronz verildiği törende Kızılay’a haberleriyle destek veren basın kuruluşlarına da teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı