REKLAMI GEÇ

Kullanılmış pil toplayanlar hediyelerini aldı

Kullanılmış pil toplayanlar hediyelerini aldı

Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak ve şarjlı pil kullanımını yaygınlaştırmak için Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin, 5 pilot okulda başlattığı kampanya ile 20 adet atık pil toplayan her öğrenciye, 1 adet şarj cihazı ve 4 adet şarjlı pil hediye edildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2010 Cuma, 17:47

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Yeşil Adımlar 2” projesi kapsamında gerçekleştirilen kampanya ile 20 atık pil getiren her öğrenciye, 4 adet şarjlı pil ve 1 adet şarj cihazı verildi. 5 pilot okulda yapılan eğitim çalışmaları sonrasında, bu okullara “Atık Pil Kutuları” yerleştirildi. Kampanya kapsamında öğrencilerin kullanılmış pilleri bu kutulara atması istendi. 20 atık pil getiren her öğrenciye ise hediyeleri Dünya Çevre Günü’nde verildi.

Kampanyaya Namık Kemal İlköğretim Okulu, Şehitler İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, 100.Yıl Mehmetçik İlköğretim Okulu ve Vakıfbank İlköğretim Okulu 95’er öğrencisiyle birlikte katıldı. Çocukların çevre bilinci ile yetişmeleri konusunda farklı bir adım atan Kadın Meclisi ‘Yeşil Adımlar Projesi’ kapsamında aynı zamanda hediyelerini alan her öğrenci adına bir fidan dikerek ‘Yeşil Adımlar Ormanı”nı da oluşturulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı