REKLAMI GEÇ

Kursa gitmeden belge alanlara MEB’den ceza

Kursa gitmeden belge alanlara MEB’den ceza

Milli Eğitim Bakanlığı Denizli’de ‘Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programı’na katılmadan belge alanları cezalandırdı. Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, bu olayda Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan bir yöneticinin de başrolde yer aldığını öne sürdü, müdürlük görevinden uzaklaştırılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2018 Perşembe, 13:49

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı muhtelif okullarda görev yapan 41 kişinin özel bir kursta devam zorunluluğu olan “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programı”na katılmadan belge aldıkları iddia edilmişti. Bunun üzerine 14 Nisan tarihinde Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi, olayın aydınlatılması ve faillerinin cezalandırılması için yetkilileri göreve davet etmişti.

TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, yapılan soruşturmaların ardından gün yüzüne çıkan cevapları paylaşmak için TES Denizli Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, bakanlıktan aldıkları duyuma göre organizasyonda Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan bir yöneticinin de başrolde yer aldığını öne sürdü. Erdoğan, “Ankara Sincan’da açılan bu kurstan 41 kişi değil 35 kişi belge almıştır. Belge alanların hiçbiri 96 saatlik ‘Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programı’na katılmamıştır. Bu 35 kişinin 33’ü malum sendikaya mensup olmakla beraber bir kısmının da bu sendikanın çeşitli kademelerinde görev aldığı bilinmektedir. Belge alan 35 kişiden 7’si öğretmen, 5’i şef, 1’i teknisyen, 8’i müdür yardımcısı, 14’ü müdür olarak görev yapmaktadır. Bu kurs için il veya ilçe MEM’den herhangi bir duyuru yapılmamıştır. Bu kurstan malum sendikanın da tüm üyeleri haberdar değildir. Sadece kendi tabirleriyle ‘Gold üye’ olanlar haberdar olmuştur” dedi.

“SIRA CEZADA”
MEB’in bu kişilere verdiği cezaların uygulanmasını beklediklerini kaydeden Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma neticelenmiş olup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bakanlığımız tarafından bu şahıslara teklif edilen cezaları bir an önce uygulamaya koymasını, özellikle bu olayda başrolde yer alan Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan yöneticinin bir an önce görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. Bağlı olduğu sendikanın da bu usulsüzlüğün ve uygulamanın yanında yer almamasını umuyoruz. Süreç boyunca soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi hususunda gerekli hassasiyeti gösteren ve adaletin yanında yer alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu belgeyi alanların bir kısmının müdürlük, müdür yardımcılığı mülakatlarına girdiği duyumları da bize ulaşmıştır. İl Milli eğitim Müdürü’nün idareci atamalarında bu şahısların işledikleri suçu da göz önünde bulunduracağına inanıyor ve gerekli hassasiyeti göstereceklerini bekliyoruz. Gereği yapılana kadar Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi olarak sürecin yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı