REKLAMI GEÇ

Liseliler uyuşturucuya savaş açtı

Liseliler uyuşturucuya savaş açtı

Türkiye Liseliler Birliği Denizli Şubesi, “ Uyuşturucuya Karşı Mücadele” konulu konferans düzenledi. Çok sayıda lise öğrencisi ve Sivil Toplum Örgütü temsilcinin katıldığı toplantıda, Denizli’de uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığı ve kullanım yaşının ise 11’in altına düştüğü vurgulandı. 2013 yılında çocuk mahkemelerinde açılan 937 davadan 111’inin uyuşturucu satışı ve kullanımı ile ilgili olduğunu belirten Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, uyuşturucuyla mücadele eylem planlarının uygulanmamasını eleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2014 Pazar, 16:49

Türkiye Liseliler Birliği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen “Uyuşturucuya Karşı Mücadele” konulu konferans Esnaf Sarayı’nda yapıldı. 

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, Baro Başkanı Müjdat İlhan ile Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, uyuşturucu kullanımının her geçen yıl arttığı ve kullanım yaşının düştüğü vurgulandı.

“BAĞIMLILIK BİR HASTALIKTIR”
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, madde bağımlılığının bir hastalık olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bağımlılık yapıcı madde kullanımının, gençlerde daha yangın olduğu görülüyor. Gençler, bir gruba ait olma hissi, merak ve sorunlarına çözüm arama veya uzaklaşma nedenleriyle uyuşturucu kullanımına başlıyor. Bu konuda ailelerin dikkatli olması gerekir. Çocuklarının davranışlarını izlemelidir. Çocuk, bazen sakin, bazen saldırgan özellikler sergiliyor, evde daha az vakit geçiriyor ve arkadaş çevresinde değişiklik olmuş ise, dikkat edilmedir. Unutulmamalıdır ki uyuşturucu ile mücadele ilk olarak aileden başlar” dedi.

DENİZLİ’DE KULLANIM ORANI ARTIYOR
Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de uyuşturucu madde kullanımının arttığı ve kullanma yaşının 11’in altına düştüğünü söyleyen Baro Başkanı Müjdat İlhan ise hükümet ve yerel yönetimlerin uyuşturucu ile mücadele eylem planlarının uygulamaya geçirilmemesini eleştirdi. Hemen hemen her yıl toplanılıp uyuşturucu ile mücadele eylem planlarının hazırlandığını ancak toplantı sonrası bu maddelerin dosyalanıp rafa kaldırıldığını ileri süren İlhan, “Maalesef siyasi iktidarlar bu sorunu çözmede başarısız oldular. Acil Eylem Planları derhal uygulamaya geçirilmeli ve biz baro olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Baro olarak yalnızca suça itilen çocukları savunmada değil, çocukların suça karışmasını önlemek amacıyla da hizmet veriyoruz” dedi.

Denizli’de uyuşturucu kullanma ve satma suçlarından açılan davalarla ilgili de bilgi veren İlhan şunları söyledi: “Denizli’de 2012 yılında çocuk mahkemelerinde 1044 dava açılmış bunun 95’i uyuşturucu ile ilgili davalar oluşturuyor ve 125 çocuk yargılandı. 2013 yılında ise açılan dava sayısı 937 bunun 111’i uyuşturucu ile ilgili yargılanan çocuk sayısı 143. 2014 yılında ise 954 dava açılmış bunun 63’ü uyuşturucu ile ilgili, yargılanan çocuk sayısı ile 74. Bu da gösteriyor ki, cezaların artırılması bu sorunun çözümü değil. Çözüm, uyuşturucu bağımlılığına karşı çocukları bilinçlendirmekte ve suça karışmalarını önlenmesinden geçmektedir.”

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik ise, bu konferansı düzenleyen Denizlili liselilere teşekkür ederek, “Uyuşturucu ile mücadele ederken konu, ulusal ve ulusal boyutta ele alınmalı. Uyuşturucu ile mücadelede Emperyalizm ve PKK vurgusu da yapılmalı. Aksi takdirde mücadele sonuç vermez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı