REKLAMI GEÇ

Liselilerden sert tepki

Liselilerden sert tepki

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Denizli Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Babanın öz kızına şehvet duyması” fetvasına sert tepki gösterdi, “Evlat sevgisi kutsaldır, şehvet içermez” diyerek ilgilileri istifaya çağırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2016 Salı, 18:46

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetva hattında bir soruya “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir” cevabına tepkiler büyüyor. Önce Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi yazılı açıklama ile tepkisini dile getirdi, ardından liseli gençler basın açıklaması yaptı.

Delikliçınar Meydanı’nda toplanan TLB Denizli Şubesi üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin şeyhler, dervişler ülkesi olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

denizli-tlb-diyanet-tepki-ic

Liseli gençler adına basın açıklamasını TLB Denizli Şube Başkanı İlkay Esma Uysal yaptı. Uysal, “Bu sapkın zihniyetle geçmişten günümüze hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. Bu zihniyet Diyarbakır’daki 6 çocuğun katilidir. Bu zihniyet evde, okulda, iş şerlerinde, sokaklarda bizleri her an tehdit eden, korkutandır. Ayrıca bu zihniyet Özgecanlarımızı, Cansularımızı bizlerden koparandır. Günlük yaşantımızda duyduğumuz binlerce çocuk tecavüzlerinin, çocuk gelinlerin hikayelerinin nedenidir. Bu zihniyet Ortaçağdan kalmış ve şu anda emperyalizmin ördüğü zihniyettir. Bu zihniyet din üzerinden ceplerini dolduranların, ahlak ve vicdanı olmayanların kapkara zihniyetidir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün , “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz” sözünü hatırlatan Uysal, “Atatürk’ün sözüne biz de ekleme yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler meczuplar ve sapkınlar ülkesi olamaz. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Liseli gençler olarak bir mesajlarının da olduğunu söyleyen Uysal, açıklamasını şöyle devam etti:
“Dervişin fikri ne ise zikri de o dur. Bekleyen derviş muradına erebilir ama sapık dervişler muradına eremeyecek. Onların o kirli ahlak dışı düşünceleri Orta Çağ kalıntısıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’na 21.yüzyılda yaşadığımızı hatırlatıyor ve yetkilileri derhal istifa etmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar

baba   -  Bağlantı 13 Ocak 2016, 09:20

Helal size kızlar,sonuna kadar destekliyorum sizleri.Demek ki Diyanetin içimnde de bazı sapkın insanlar var ki bunları normal görüyor. Tam arap hastalığı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı