REKLAMI GEÇ

MADEN İŞÇİLERİNE ADANAN EYLEM

MADEN İŞÇİLERİNE ADANAN EYLEM

KESK’e bağlı sendikalar ve Türk-İş, bugün yaptıkları eylemi, Zonguldak’ta hayatını kaybeden maden işçilerine adadı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2010 Çarşamba, 18:14

Zonguldak’ta yaşanan son patlamada hayatını kaybedenlere adanan bir günlük grev, Denizli’de de uygulandı. KESK’e bağlı sendikalar, bugün iş bıraktı ve meydanlarda yerini aldı. Türk-İş de bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Delikliçınar Meydanı’ndaki eyleme, KESK’e bağlı sendikalar, Türk-İş, Tekel işçileri ve aileleri katıldı. “Tekel işçileri ve aileleri, 4-C’ye karşı omuz omuza. Ölmek var, dönmek yok”, “TİS yoksa genel grev var”, “Her yer TEKEL, her yer direniş”, “Üreten biziz, yöneten de biz olacağız” pankartlarının taşındığı eylem, Zonguldak’ta hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Zonguldak’ta toprağın altında kalan maden işçileri için, iş için, ekmek için, güvenceli çalışma koşulları için, özgürlük için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için alanlarda olduklarını belirten KESK Denizli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, “Bugün ülkemizde emekçilerin yarısı kayıt dışında, kuralsız, güvencesiz çalışıyor. Esnek çalışma biçimleri kural haline geliyor. 4-C, 4-B, 50-D uygulamalarına, kölelik düzenine mahkum ediliyor. Sendikasızlaştırma yaygınlaşıyor, sendikal örgütlenmenin önüne engel üzerine engel çıkarılıyor. Örgütlenen emekçiler işten atılıyor. Başta madenler ve tersaneler olmak üzere, iş kazası adı verilen cinayetler önlenemiyor, önlenmiyor” dedi.

Maden kazalarının ‘kader’ olarak görülmediği bir ülke istediklerini ifade eden Akyol, “Başta 4-C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, esnek tüm istihdam uygulamalarından vazgeçilmesini ve bu alandaki yasal düzenlemelerin değiştirilmesini, iş güvencesinin çalışma yaşamında temel bir hak olarak uygulanmasını, geçici işçiliği, bir kölelik düzeni olarak yaygınlaştıran ve kamuoyunda kiralık işçilik olarak bilinen düzenlemenin yasalaştırma girişimlerinden tümüyle vazgeçilmesini, taşeronlaşma girişimlerine son verilmesini istiyoruz” dedi. Akyol, “Özgür, eşitlikçi, barışçı demokratik bir ülkede yaşamak, çocuklarımıza onurlu bir gelecek sunmak için bugün grevdeyiz” dedi.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük “Eğitim ve bilim emekçileri olarak, güvencesizliğe ve esnek çalışma uygulamalarına karşı grevdeyiz” dedi.

CHP İl Yönetimi’nin de destek verdiği eylem boyunca, çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Ekipler, eyleme herhangi bir müdahalede bulunmadı. Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı