REKLAMI GEÇ

Madımak’ta katledilenler anıldı

Madımak’ta katledilenler anıldı

Denizli Alevi Kültür Derneği, Candoğan Parkı önünde, Sivas olayının 23’üncü yıldönümü nedeni ile anma etkinliği düzenlendi. Alevilere, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Anma etkinliği, Madımak katliamında yaşamını yitiren 33 aydının ismi okunarak yapılan yoklamanın ardından sona erdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2016 Cumartesi, 20:02

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 Aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayın,23’üncü yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma programına, Alevi ve Bektaşi dernekleri, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları katıldı.

denizli-madimak-23-yilinda-anildi-ic-2
Candoğan Parkı önünde gerçekleştirilen anma etkinliği, Sivas’ta katledilen 33 ayındın isminin ve fotoğrafının bulunduğu afişin önüne kırmızı karanfil konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ile devam eden etkinlikte, katılımcımlar adına basın açıklamasını Alevi ve Kültür Derneği Denizli Şube Başkanı Erkan Aras yaptı.

MADIMAK HALA YANIYOR
Sivas katliamının hala hesabının verilmediğini söyleyen Aras, “ Sivas hala yanıyor. Çünkü Devlet,Sivas katliamının yapındığı yerde canlarımın yanına iki katilin adını da yasmıştır. Madımak utanç müzesi olup, hakikatle bir yüzleme gerçekleşene kadar ve iki katilin adının tabeladan silinceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

denizli-madimak-23-yilinda-anildi-ic
“DEVLETİN BİZİ KABULLENMESİ GEREKİYOR”
Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelere mülteci kamplarının kurulduğunu, Alevi köylerinde kullanılmayan boş evlerin saptanarak ilgili mülke amirliğe bildirilmesinin Alevilerin tehciri anlamına geldiğini ileri süren Aras, “Alevi bölgelerine kurulacak kampların amacı, bizleri kuşkuya düşürmektedir. Uygulanan bu politikanın ülkenin bir bütün olarak Alevisizleştirme projesinden başka bir anlamı yoktur. Devletin bizi, kültürümüzü ve kimliğimizi tüm öğeleriyle birlikte artık kabullenmesi ve tanımasını istiyoruz. Bu devletin bir lütfü değil, eşit yurttaşlığın evrensel bir gerekliliğidir. Bizi biz tanımlamak istiyoruz, Devletin kurumlarının bizim kimliğimiz hakkında tanımlayıcı tavır ve sözlerini reddediyoruz” diye konuştu.

denizli-madimak-23-yilinda-anildi-ic-1
Basın açıklaması Alevi ve Kültür Derneği Denizli şube Başkanı Erkan Aras’ın eşi Gülesen Aras’ın Madımak Oteli’nde katledilen 33 ayın için okuduğu değiş ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı