REKLAMI GEÇ

Memurlar iş bırakacak

Memurlar iş bırakacak

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Torba Yasa Tasarısı ile memurun iş güvencesinin elinden alınacağını, tasarının yasalaşması durumunda 450 bin memurun iş bırakacağını iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2014 Perşembe, 14:24

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, görüşmeleri devam eden yasa tasarısıyla ilgili açıklamasında, komisyon tarafından tasarıya eklenen kamu görevlileri ile ilgili maddenin geri çekilmesini istedi.

Tasarının bu haliyle yürürlüğe girmesi halinde, haksız yere görev yeri değiştirilen memurun mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alsa bile, en az 2 yıl beklemek zorunda kalacağını kaydeden Hüseyin Utangaç, bunu“garabet” olarak nitelendirdi.

Mağduriyetlere yol açmadan ilgili düzenlemeden vazgeçilmesini beklediklerini ifade eden Utangaç, “Vahim olan bu yasa ile hak kaybına uğrayanlar, 2 yıl sonra atandıklarında ise eski görev yerlerine dönemeyecek. Bilindiği gibi, mevcut hukuk sistemimizde ‘kesinleşen mahkeme kararlarının uygulanacağı’ hükme bağlanmıştır. Bu süreyi 2 yıla yaymak sadece çalışanların hak kaybına sebep olmayacak, aynı zamanda hukuk sistemimize de derin bir darbe vuracaktır. Bu yasa maddesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte de Anayasamızda yazan ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir’ ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ayaklar altına alınacaktır. ‘Mahkeme kararları 2 yıl içinde uygulanır’demek, tam bir hukuk katliamıdır” dedi.

“İŞ BIRAKACAĞIZ”

Yasanın geri çekilmezse iş bırakacaklarını söyleyen Utangaç, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurun iş güvencesine göz diken bu tasarının yasalaşması halinde tüm Türkiye’de 450 bin mensubumuz ile iş bırakacağız. Yasa tasarısının çekilmesi ve memurun iş güvencesinin korunması için her platformda mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı