REKLAMI GEÇ

METEF açıldı

METEF açıldı

Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) Fuarı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2010 Salı, 18:15

Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF) açılışı ve Kariyer Günleri dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Vali Erkmen, hayatta başarılı olmanın en önemli şartının hedef koyarak çalışmak olduğunu söyledi.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1999-2000 yılından bugüne kadar mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri, bu alandaki eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bilgi alışverişi ve sürekli işbirliğini sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak amacıyla, ülke genelinde mesleki ve teknik eğitim fuarı düzenlendiğini söyleyerek, hedeflerinin mesleki eğitimi okullarda süratle arttırmak olduğunu söyledi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da METEF’in gelecek kuşaklara ışık tutmasını dilediğini söyleyerek, teorinin pratikle birleşmediği bir noktada yapılan eğitim ve öğretimin yarım olacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığı zaman mesleki eğitimin ülkemizle ters orantılı olduğunu, gelişmiş ülkelerde eğitim alanında yüzde 60 oranında mesleki eğitimin önde geldiğini, ülkemizde ise son yıllardaki gayretlerle bu oranın yüzde 45’lere geldiğini söyledi. Gençlerin eğitilerek donanımlı hale getirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, teknolojik yarışa dönüşen dünyada ülkemizi ön sıralara taşımak için mesleki eğitime ağırlık verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Denizli’nin mesleki eğitim açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Vali Yavuz Erkmen, geçtiğimiz yıl ilköğretim mezunu olan öğrencilerden yüzde 53’ünün meslek liselerini tercih ettiğini, yüzde 39’unun ise genel liselere gittiğini ifade etti. İlköğretim mezunu olan ve liseye devam eden öğrenci sayısının yüzde 83’lerden yüzde 93’e getirildiğini belirten Vali Erkmen, hedeflerinin iyi tarama ile ilköğretimi bitirmiş çocukların eğitim sistemi içinde tutup en üst noktaya kadar taşıyabilmek olduğunu söyledi.

Kariyer Günleri’nin başlaması dolayısıyla öğrencilere de hitap eden Vali Erkmen, hayatta başarılı olmanın en önemli şartının hedef koyarak çalışmak olduğunu belirterek, bir konuda ihtisas sahibi olmanın önemine dikkat çekti. Herkesin kendi yeteneği olduğunu ve onlara doğru yönelmenin en doğrusu olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, “Milli ve manevi değerlerimize bağlı olacağız. Hiçbir zaman sevgimizi eksik etmeyeceğiz. Her şeyden önce kalbimiz insan sevgisi ile dolu olacak. Bu vatana olan sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadan, bize bugünleri bağımsız, hür olarak bırakanlara sorumluluğumuzu unutmadan, gelecekte biz de bayrağımız hür olarak dalgalanacak şekilde gelecek nesillere bu vatanı en iyi şekilde emanet edeceğiz. Her şeyden önce ülkemize karşı sorumluluğumuzun bilincinde olacağız. Birbirimizi seveceğiz ve birbirimizin eksiğini tamamlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği ve METEF’in ve Halk Eğitim Merkezleri El Ürünleri Sergisi’nin açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Fuarda Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde kurs gören kursiyerler, Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler, teknoloji ve el becerileri alanlarında yaptıkları ürünleri sergilediler. Vali Yavuz Erkmen ayrıca, Mobil Okuma Yazma aracını da ziyaret ederek okuma-yazma kursu gören kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Bilim Şenliği METEF, 6 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak. Halk Eğitim Merkezi ve Denizli Lisesi bahçesinde sergilenen eserleri, vatandaşlar Perşembe gününe kadar görüp inceleme fırsatı bulabilecekler.

Kariyer Günleri kapsamında da üç gün boyunca Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci öğrencilere konferanslar verecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı