REKLAMI GEÇ

Mimarlar davayı kazandı, lokma döktürdü

Mimarlar davayı kazandı, lokma döktürdü

Denizli Arkeoloji Müzesi’nin yapılacağı gerekçesiyle Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tescil kararını iptal etmesi üzerine harekete geçen Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 31 Ocak 2014’de açtıkları davayı kazandı. 2 kez keşif, 5 kez yürütmeyi durdurma kararının ardından Denizli İdare Mahkemesi’nin 20 ay sonra verdiği iptal kararı, lokma dökülerek kutlandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2015 Pazartesi, 14:56

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Taş Atölyeler için 20 aydan beri verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Cumhuriyet döneminin özgün yapılarından olan Taş Atölyelerin tescil kararını 2010 yılında kaldıran Aydın Kültür Varlıklarını Koruma bölge Kurulu tarafından kaldırılmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Denizli Şubesi, konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Taş atölyelerin korunmasına yönelik verilen karar, Denizlili STK temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı.denizli-tas-atolye-icin-lokma-hayri-ic

TAŞ ATÖLYELER DE LOKMA HAYRI
Mimarlar Odası Denizli Şubesi, mahkeme kararını lokma döktürerek kutladı. Taş atölyeler önündeki basın açıklamasına eski Belediye Başkanları Ali Marım, Ziya Tıkıroğlu, CHP İl ve ilçe yönetimi ile çok sayıda mimar, mühendis ve STK temsilcisi katıldı.

“Lokma dökcek kadar oldu gari” yazılı dövizlerle Taş Atölyeler önünde toplanan STK temsilcileri adına basın açıklamasını, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci yaptı.

Zeytinci, “Denizli İdare Mahkemesine odamız adına 31 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma istekli dava açtık. Mahkeme, son sığınağımız ve umudumuz oldu. 6 Şubat 2014 tarinihde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bundan sonra Kültür Bakanlığına karşı açılan yargı mücadelesi 20 ay sürdü. İki kez keşif yapıldı. Tam beş kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. İki ayrı bilirkişi raporu düzenlendi. Ve sonunda Taş Atölye Binalarının Kültür varlığı olarak tescil edilmesi” kararı verildi. Yani taş öteyleler için verdiğimiz mücadele lokma döktürecek kadar oldu” dedi.

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Kararın, taş atölyelerin korunması ve yıkılmayacağı anlamına geldiğini vurgulayan Zeytinci, “Karar çok açık, bu yapılan korunacak, yıkılmayacak. Bu yapılan korunarak ve başka işlevler kazandırılarak kullanılabilecek. İster müze, ister sergi, ister konferans salonları” diye konuştu.

Zeytinci ayrıca, binaların bugünkü bakımsız görüntüsünden acilen kurtulması, korunması ve yeni güzel kullanım amacı ile halka açılması gerektiğini belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

denizli-tas-atolye-icin-lokma-hayri-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı