REKLAMI GEÇ

MÜFETTİŞLER DE İNCELİYOR

MÜFETTİŞLER DE İNCELİYOR

Türkiye Kamu-Sen’in “yolsuzluk var” dediği Özel İdare ile ilgili başlatılan adli soruşturmanın ardından, Denizli Valiliği de bir inceleme başlattı. Genel Sekreter Oklu, “İddialar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2010 Cuma, 17:40

Türkiye Kamu-Sen geçtiğimiz hafta, İl Özel İdare Müdürlüğü’nde, yolsuzluk yapıldığına dair önemli iddialarda bulunmuştu. İl Özel İdare Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, Türkiye Kamu-Sen temsilcileri, İl Özel İdare’nin ihalelerinde, hizmet alımlarında, müdürlük atamalarında yolsuzluk yapıldığını iddia etmiş ve konunun araştırılmasını istemişti. Türkiye Kamu-Sen’in bu açıklamalarının ardından, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlatmış, Denizli Valiliği de konuya duyarsız kalmayarak inceleme başlatmıştı. İl Özel İdare Müdürlüğü’nde yaşandığı öne sürülen yolsuzluklar ile ilgili İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu da bir hafta aradan sonra sessizliğini bozdu ve basının önüne çıkarak iddiaları yanıtladı.

İl Özel İdare Müdürlüğü’nde, birim müdürleriyle birlikte toplantı düzenleyen Adem Oklu, sendika tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Oklu yaptığı açıklamada, sendika tarafından ortaya atılan iddiaların tamamının gerçeğini yansıtmadığını söyledi. Tüm iddialara yanıt veren Oklu; “Müdürlüğe kurulan otomasyon sistemi hakkında ortaya atılan iddialar yalandır. Bahsedilen programın ihalesi 4734 sayılı kanunun 21-f maddesi gereğince 3 firmaya davet gönderilerek usulüne uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte Özel İdare yapısı ve e-Denizli projesinin diğer uygulamaları ile teknik olarak uyumlu olup olmadığının tespiti amacı ile firmalardan programlarını tanıtmaları istenmiştir. Yapılan tanıtım çalışmaları sonucunda Belsa firmasının yaptığı yazılımın kurumumuzun ihtiyaçlarına ve e-Denizli projesinin devam eden diğer uygulamalarına teknik olarak en uygun yapıda olduğu değerlendirildiğinden, adı geçen programın alımı yapılmıştır. Bakanlığın bahsedilen e-içişleri yazılımı kurumumuz tarafından geliştirilmeye çalışılan kurumsal otomasyon programından çok farklı olup, hali hazırda e-içişleri programı modüllerinden hazır olanlar kurum içinde kullanılmaya devam etmektedir. (Örnek: Muhasebe ve randevu sistemi gibi). Kurumumuzda yürütülen kurumsal otomasyon çalışmaları Başbakanlığın e-devlet uygulamaları eylem planı gereğince yürütülen en önemli bir projedir ve zorunlu olarak tüm kurumların bu sisteme geçişi peyder pey istenecektir” dedi.

Oklu, Pamukkale’de kiraya verilen işyerine ilişkin iddialarla ilgili olarak, “Pamukkale ören yerindeki işyerleri tarihi ve bedii değeri olan taşınmazların kiraya verilmesi hakkında yönetmelik uyarınca ihale ile kiraya verilmiştir. İhale işlemleri sürerken İl Genel Meclisinde önerge verilmiş, bu önergenin cevabı o zaman meclise verilmiştir. İzinsiz kaldırılan bölmeler için Koruma Bölge Kurulu tarafından ilgili işyeri hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ise de; yapılan yasal takibat sonucunda suç unsuru bulunamadığından Mahkeme tarafından dosya işlemden kaldırılmıştır” dedi.

Görevde yükselme sınavında başarılı olan personelin atamaları ve Çardak özel idare müdürlüğüne yapılan müdür ataması hakkındaki iddialarla ilgili olarak Adem Oklu, “657 sayılı kanunun ilgili maddeleri yanlış yorumlanarak bu atama sehven yapılmış olup, söz konusu idari işlem geri alınacaktır. Görevde yükselme sınavını kazanıp atama bekleyen personel ise, kurumun yapılanma süreci devam etmekte olduğundan, idarenin işleyişinin aksamaması için bu konudaki çalışmalar mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacaktır” dedi.

Hizmet alımı ile temizlikçi olarak çalıştırılanların, başka işlerde çalıştırıldığı iddiası ile ilgili olarak da açıklama yapan Adem Oklu, “Söz konusu hizmet alımı ile çalıştırılan temizlik personelinin asli görevleri temizlik işleridir. Bu kişiler zaman zaman diğer işlerde, idarenin ve vatandaşların işlerinin aksamaması, evrak gidiş gelişi doğrultusunda kamu yararına uygun olarak çalıştırılmaktadır” diye konuştu.

Kurum personeline verilen ikramiyelerle ilgili iddiayı da yanıtlayan Oklu, “Bu konuda yasanın ön gördüğü özel idare çalışanlarına verilecek olan ikramiye, çalışan sayısının yüzde 10’unu teşkil eden ve idarenin yetkisi çerçevesinde belirlediği 20 personele verilmiştir. Kurumdaki personel arasında adalet sağlanması düşüncesi ile rıza ve eşitlik ilkesi doğrultusunda insani olarak kendi aralarında paylaşmışlardır” dedi.

Oklu, “2009 yerel seçimlerinden önce istifa ederek sonra tekrar kuruma geri dönen ve personel müdürlüğü yapan kişinin görev yaptırılmadığı iddiası ile ilgili olarak şunu söyleyeyim: Söz konusu kişi seçimlerden sonra müktesep hakkı olan personel müdürlüğü kadrosuna döndürülmüş olup, kazanılmış hakları anlamında herhangi bir kaybı söz konusu değildir. İşçi personel memur personel yetersizliğinden dolayı tüm kamu kurumlarda olduğu gibi kadrolu işçiler memur görevi yaptırılmaktadır” dedi.

Genel sekreter yardımcılarına birden fazla vekâlet görevi verilmesi konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Oklu, “Bu işlemlerde 657 sayılı yasada belirtildiği üzere hukuka aykırı herhangi bir husus bulunmamaktadır. Yapılan işlem idarenin yasal çerçevede uygulamış olduğu bir tasarruftur” dedi.

Özel İdare Genel Sekreteri’nin İl Encümeni üyeliğine ilişkin iddialarla ilgili olarak;
yasal olarak her hangi bir engelleyici hükmün olmadığını belirten Oklu, “Özel İdare Genel Sekreteri, genel sekreterlik biriminin yöneticisi olarak Encümen’de üyelik yapmaktadır. Yasa hükmü uyarınca Valinin katılamadığı toplantılarda onun yerine Encümene başkanlık yapmakta, fakat ücret olarak sadece encümen üyeliği ücreti almakta, Encümen başkanlığı ücreti almamaktadır” diye konuştu.

Özel İdare bütçesinden yapılan peyzaj onarım gibi ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına da yanıt veren Oklu, “İdarenin yaptığı tüm ihaleler yılı içerisinde meclis denetim komisyonu, Sayıştay denetçileri ve mülkiye müfettişleri tarafından denetime tabi tutulmuş olup herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Tespit edilmesi halinde idare tarafından gereği yapılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı