REKLAMI GEÇ

Mühendisler siyasetin gelişmesi için fikir üretiyor

Mühendisler siyasetin gelişmesi için fikir üretiyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, yerel seçimler için çalışmalara başladı. CHP’li mühendisler, siyasetin gelişmesi için fikir üretmek için yola çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2018 Cumartesi, 15:51

Yerel seçimlerin yaklaşması ile Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) mühendisler de çalışmalara başladı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda buluşan, mühendisler ve Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, yaklaşan seçimi kazanmak ve ülkenin ekonomik sıkıntılarından kurtarılması için çözüm yolları arayarak, toplantı düzenledi.

Toplantıya Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Harun Kemal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca, CHP’li belediye meclis üyeleri ve mühendisler katıldı.

Toplantıda konuşan İnşaat Mühendisi Nafiz Dağdelen, Türkiye’nin bilgi toplumuna geçişinde patinaj yaptığını ve bu durumun da ülkeyi kaosa sürüklediğini belirtti.

Dağdelen, “Siyaset bir bataklığa doğru gidiyor. Siyasetin gelişmesi için fikirler üretmeliyiz. Eski düzen artık yok. Ülkemizin çözümü bilgi toplumudur. Bir an önce inşası başlamalı üretim-sanayi toplumuyla, bilgi toplumunu beraber götürmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Makine Mühendisi Kerim Turan ise, yapılması gereken uygulamaları anlattı. Bilgi toplumu inşası için ilk olarak tarım ve hayvancıktan başlanması gerektiğini belirten Turan, Bozkurt’ta yapılması planlanan organize hayvancılık bölgesini tanıttı.


Turan, organize hayvancılık bölgesinin aslında her yerde yapıldığını, ama verim alınmasında sıkıntılar olduğunu belirterek, “Hayvanından yararlanıyor ancak et ve süt üretiminde verim düştüğü zaman bunu araştırmıyoruz. Olması gerekenleri ve kriz anlarını fırsata çeviremiyoruz. İşte bu yüzden biz de bu organize hayvancılık bölgemizde, bir laboratuvar ve akademi bulundurduk. Verimsizliğin önüne geçip, bilgi ile üretim yapmak istiyoruz” dedi.

Mühendisler ve CHP’liler karşılıklı fikir alışverişi yaptı, yol haritası belirledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı