REKLAMI GEÇ

Musa Çelikkol’dan eğitime destek

Musa Çelikkol’dan eğitime destek

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Eskihisar Mahallesi’nde yapılacak olan ‘Musa-Hatice Çelikkol İlköğretim Okulu’na 400 bin TL katkıda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 17:55

Valilik makamında gerçekleştirilen protokol törenine; Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İş Adamı Musa Çelikkol, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Hayırseverlerden Vali Erkmen
döneminde 26 milyon TL destek
Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de göreve başlamasının ardından son yapılan protokolle birlikte eğitime hayırseverlerin verdiği desteğin 26 milyon TL’yi geçtiğini söyleyerek, “Bugün yine hayır anlamında güzel bir olayı gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Hepimizin tanıdığı, sevdiği ve takdir ettiği Esnaf Odaları Başkanımız Musa Çelikkol, kendi mahallesinde yapılacak olan okula 400 bin TL’lik katkıda bulunuyor. Bütün Denizli’deki okul yaptıran hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim anlamında bütün hayırseverlerimizin de katkısını beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Okul öncesi eğitimin Denizli’de zorunlu eğitim kapsamına alınması nedeniyle, yıl sonuna kadar 20’nin üzerinde bir okul yapabildiğimiz takdirde çağ nüfusunun tamamını bu kapsam içinde eğitime almış oluruz. Merkezdeki fiziki ihtiyacı gidermek açısından bu tip destekler çok önemlidir. Çocuklarımız adına, geleceğimiz adına yapılan bu yatırımlar, gelecekte ülkemizin en iyi yerlere ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

Hayırsever İş Adamı Musa Çelikkol da, uzun süredir okul yaptırma niyetlerinin olduğunu ve bu güne nasip olduğunu söyleyerek, okul yaptırdıkları için mutluluk duyduklarını söyledi. Daha önce de hayır işleri yaptıklarını ve bu kapsamda köylerindeki camiyi tamamladıklarını hatırlatan Çelikkol, artık sıranın okul yapmaya geldiğine ailecek karar verdiklerini ve bundan sonraki dönemlerde de bu tip hayır işlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Musa-Hatice Çelikkol İlköğretim Okulu protokolü, Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İş Adamı Musa Çelikkol ve İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir tarafından imzalandı.

Musa-Hatice Çelikkol İlköğretim Okulu, devlet ve hayırsever işbirliği ile yapılacak. 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak ve 400 bin TL’si hayırsever tarafından karşılanacak olan okul, Eskihisar Mahallesi’nde yaptırılacak. Okul, 24 derslikli olacak ve bodrum+zemin+3 kattan oluşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı