REKLAMI GEÇ

“MÜSİAD” İDAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

“MÜSİAD” İDAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak Mısır’da yaşanan darbe sonrası 529 kişi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 12:25

MÜSİAD ve Genç MÜSİAD dernekleri ortak bir basın açıklaması yaparak Mısır’da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi. Mısır’daki gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirterek yaşananları insanlık ayıbı olarak nitelendiren MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Necip Filiz, idam kararlarının anti demokratik ve darbeci zihniyetin sonucu olduğunu söyledi. Filiz, “Seçimle iktidara gelmiş, demokratik hükümete karşı yapılan bir darbe ile Mısır’ın yönetimi el değiştirmiştir. Yönetimi antidemokratik yollarla elde eden mevcut iktidar, mevcudiyetinin karşısında bir engel olarak gördüğü 529 kişiyi, anlaşılmaz ve kabul edilemez bir şekilde idamla susturmak istemektedir. Maalesef yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edilmeleri, ne bir gerekçeyle açıklanabilir nede sebep bulunabilir” dedi.

MURSİ’YE DESTEK
Mısır’da yaşanan antidemokratik uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi ve yeni bir Mısır kurulması gerektiğini vurgulayan Filiz, “Binlerce yıl medeniyete ev sahipliği yapmış Mısır ve Mısır halkı bir an evvel demokratik hukuk eşliğinde yeni bir Mısır’a geçmelerini temenni ediyorum. Başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını temenni ediyoruz” dedi.

“529 CAN BAĞIŞLANMALI”
MÜSİAD Başkanı Necip Filiz’den sonra konuşan MÜSİAD Denizli Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Muzaffer Şakır, “Hiçbir zaman toplumsal olaylara duyarsız kalmadık. Mısırda yaşayan ve idam kararı verilen 529 kardeşimiz içinde elbette duyarsız kalamazdık. Genç MÜSİAD olarak verilen idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve serbest bırakılmalarını, böylelikle Mısır ve Mısır halkının itibarının bir nevi iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı