REKLAMI GEÇ

O DURUŞUN ÖNEMİNİ BUGÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ

O DURUŞUN ÖNEMİNİ BUGÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ

Atatürçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nihat Çetin, Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Türk ulusunun emperyalizme karşı duruşunun bugün daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2015 Cumartesi, 13:28

 

Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle ADD Denizli Şubesi Başkanı Nihat Çetin bir açıklama yayınladı. Çetin açıklamasında 96 yıl önce yurdun dört bir köşesinden gelen temsilcilerin memlekete sahip çıkma azim ve kararlılık gösterdiğini hatırlatarak, “Türk ulusunun emperyalizme karşı gösterdiği onurlu ve kararlı duruşun önemini bugün daha iyi anlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin yeniden emperyalist baskılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Çetin, “Ülkemizin yangın yerine döndüğü  bugünlerde; 4 Eylül 1919’da toplanan Sivas Kongresi ve kararlarından çıkaracağımız dersler vardır.  Bugün etnik, mezhepsel ve grupsal çıkarları öne çıkararak değil; emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı milli birlik ve beraberlik içinde bütün gücümüzü seferber etmemiz gerekmektedir. Bu nedenle aynı Kuvayı Miliye anlayışı ile tam bağımsız Türkiye’den yana olan tüm güçlerin birlikte olması, omuz omuza mücadele etmesi tarihi bir görev haline gelmiştir.

Her geçen gün işsizlik, açlık, yoksulluk kıskacında kıvranan milletimizin yeniden daha özgür daha mutlu ve daha güvenli bir yaşama kavuşması; Sivas Kongresi’nden çıkaracağı derslere ve bu derslerin önüne koyduğu ödevi eksiksiz yerine getirmesine bağlıdır” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı