REKLAMI GEÇ

OKULLAR ‘TİCARİ İŞLETME’ HALİNE GELDİ

OKULLAR ‘TİCARİ İŞLETME’ HALİNE GELDİ

Eğitimde tarihin en büyük siyasi kadrolaşma operasyonunun yapıldığını belirten Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Dede, “Yıllardır eğitim kurumlarını ‘parti şirketi’ gibi yönetip, okulları ‘ticari işletme’ haline getiren MEB, eğitim yöneticileri yıllarca sendikal-siyasal referanslarla belirlemiş, çok sayıda eğitim yöneticisi geçtiğimiz dönemde tasfiye edilerek, yerlerine yandaş sendika üyeleri getirilmiştir” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 15:21

Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Dede, düzenlediği basın toplantısında iktidarın kadrolaştığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın parti şirketi haline getirildiği ve okulların ticari işletme gibi yönetildiğini söyledi.

“Bugüne kadar eğitimde yaşanan piyasa merkezli dönüşüm sürecinin karşısında engel olarak görülen tüm eğitim yöneticileri, başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere, tek tek tespit ederek görevden alınmış, yerine yandaşlar atanmıştır” diyen Dede, görevden alınan eğitim yöneticileri ve yerlerine atananların sendikal aidiyetine bakıldığında tarihin en büyük siyasi kadrolaşma hareketinin yaşandığını savundu.

ROTASYON UYGULAMASINDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR
Öğretmenler açısından tarihin en büyük sürgünü olan “öğretmenlere rotasyon” uygulaması için ilk adımın atıldığını, okullarda yeni ve kitlesel bir tasfiye için düğmeye basıldığını söyleyen Dede, “Rotasyon uygulamasında yetki Valiliklerde olacak. Valilikler eğitim bölgelerini belirleyerek, eğitim bölgeleri arasında rotasyon uygulaması yapılacaktır. Aynı işyerinde 8 yıl görev yapan öğretmenler başka bir okula sürgün edilecek, uygulama 2015’te 12 yıl ile başlayacak ve her yıl azalarak 8 yılda sabitlenecektir” dedi.

Yeni kurulacak hükümetin eğitim emekçilerinin taleplerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Dede, “Eğitim Sen, eğitimin bütün sorunlarında olduğu gibi, eğitim emekçilerine yönelik rotasyon dayatması konusunda da eğitim emekçilerin hak ve çıkarları doğrultusunda taraftır. 7 Haziran seçimleri sonrasında AKP’nin iktidardan düşmüş olması, 12 Haziran sonrası başlatılması düşünülen zorunlu rotasyon uygulamasının durdurulmasını gerektirmektedir. Yeni hükümet kurulana kadar öğretmene zorunlu rotasyon uygulaması durdurulmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı