REKLAMI GEÇ

Olaylı gecenin bilançosu belli oldu

Olaylı gecenin bilançosu belli oldu

Denizli’de dün akşam Berkin Elvan’ın ölümünü protesto için dün gündüz ve akşam düzenlenen gösterilerin bilançosu belli oldu. Toplam 32 kişi gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 10:41

İstanbul’da evinden ekmek almak üzere çıkan, ancak Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden kapsül nedeniyle ağır yaralanan ve 269 gün süren tedavisine rağmen dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için Türkiye geneline yayılan eylemlerin adreslerinden birisi de Denizli oldu.

Berkin Elvan’ın ölüm haberinden kısa bir süre sonra Delikliçınar Meydanı’nda dört üniversite öğrencisi “oturan adam” eylemi başlattı. Bir süre sonra bu eyleme destek verenler artarken, bir grubun da pankart açması üzerine polis müdahalede bulundu. Bu müdahalede gözaltına alınan altı kişiden biri serbest bırakıldı. Beş kişi hakkında ise adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

AKŞAM MÜDAHALE SERT OLDU
Akşam ise çok sayıda kişi Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yürüyüşe geçmek isteyen gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Grup dağılmayınca da polis müdahalede bulundu. TOMA’lar ile göstericilere su sıkılırken, kalabalığı dağıtmak için gaz bombası atıldı.

Delikliçınar Meydanı, Gazi Bulvarı ile İstiklal, Lise ve Atatürk caddelerinin savaş alanına döndüğü müdahale sırasında 26 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 18’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, sekiz kişi hakkında adli işlemlerin sürdüğü bildirildi

Yorumlar

alican kaya   -  Bağlantı 12 Mart 2014, 19:40

Zeki bulut kendini aratiyorsun denizlide merkeze cekilip odullendirildin gerci ama bu mudur cok sert

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı