REKLAMI GEÇ

Oymak: Cumhuriyet kazanımlarımızı kaybediyoruz, endişeliyiz

Oymak: Cumhuriyet kazanımlarımızı kaybediyoruz, endişeliyiz

Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gülnur Oymak, Cumhuriyet yönetimi ile örtüşmeyen uygulamalar nedeniyle toplumsal barışın giderek bozulmasının endişesi içinde olduklarını belirtti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2015 Pazartesi, 16:18

Denizli’de faaliyet gösteren 23 sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin kadın kollarının katılımıyla oluşturulan Denizli Kadın Platformu’nun Dönem Sözüsü Gülnur Oymak, Cumhuriyet’in 92. yıldönümü dolayısıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) Denizli Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet devrimleri ile Türk kadınının bugünkü modern yapısına kavuştuğunu anımsatan Oymak, “Ancak günümüzde ise, olumsuz ekonomik ve toplumsal gelişmeler ile kadınların eşitsizlik, haklarının verilmemesi ve ana gereksinimlerinin hak olarak kabul edilmemesi nedeniyle Cumhuriyet kazanımlarımızda hak kayıplarımızdan büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

Gelişmeleri endişe ve üzüntü ile gözlemlediklerini dile getiren Oymak,“Ülkemizin çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması, sosyo-ekonomik gelişimini tamamlaması için kadını ‘ikinci sınıf’ insan durumundan kurtarmanın zorunluluk olduğunu ve yıllardır alınan yarım tedbirlerle bir yere varılamadığını üzülerek görüyoruz. Cumhuriyet yönetimiyle örtüşmeyen, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı demokratik bir toplum düzeninin kurulamadığı, şiddetin egemen olduğu, sivil toplumun kısıtlandığı bir ortamda, insan hakları ihlallerinin toplum yapısını ve toplum barışını giderek bozduğunu endişe ile gözlemliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet kazanımlarının korunmasında bir nefer olarak sorumluluk üstleneceklerini de vurgulayan Platform Sözcüsü Gülnur Oymak, sözlerine şunları ilave etti:

“Bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergileyerek, bu günü kavrayan, geleceğe ışık tutan, ilme, irfana, vicdana ve mücadele ruhuna sahip nesiller yetiştirmek ve atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere aktarmak için bize büyük görev düştüğünü biliyoruz. Bunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdürmenin heyecanını ve kararlılığını taşıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı