REKLAMI GEÇ

Özbay: Diktatörlüğe Haziran ruhu dur diyecek

Özbay: Diktatörlüğe Haziran ruhu dur diyecek

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, 2013’teki Gezi direnişiyle ortaya çıkan Haziran ruhunun faşizme ve gericiliğe “dur” diyeceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2015 Pazar, 10:27

Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde, Topçu Kışlası’nda imar izni olmadan yeniden düzenleme yapılmak istenmiş, bir grup çevrecinin karşı çıkmasıyla çalışmanın durdurulması için bir direniş başlatılmış ve bu dalga dalga tüm yurda yayılmıştı.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Türkiye geneline yayılan ve dünyada yankı bulan Gezi direnişinin ikinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Şimdi teslim olmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen halkın iradesiyle yürüyüşümüzü güçlendirme zamanıdır. Bugün bizim sorumluluğumuz halkın direnişle açtığı bu yolda yürümektir. Eğitim-İş olarak Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve emek için yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bütün yasaklara, baskı ve engellemelere rağmen emek ve demokrasi mücadelemiz güçlenerek sürdürülecektir” dedi.

Haziran direnişinin halkın kendi iradesine dayanan yeni bir yol açtığını da kaydeden Özbay, “Haziran direnişi, hukuk tanımaz, baskıcı ve diktatöryal AKP iktidarına karşı halkın kendi iradesine dayanan yeni bir yol açmıştır. Haziran direnişi ile toplumsal muhalefetini korkusuzca ortaya koyan halkımız, 7 Haziran seçimleri ile faşizme ve gericiliğe ‘dur’ diyecektir” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı