REKLAMI GEÇ

Özbay: Giden canların hesabı verilmeli

Özbay: Giden canların hesabı verilmeli

Ankara’yı kana bulayan, tüm Türkiye’ye ateş düşüren hain saldırıya tepki gösteren Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, sessiz yürüyüş yaptı, Delikliçınar Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi. Katliamı kınayan eğitimciler, bir hafta boyunca okullara siyah kokart takarak gitme kararı aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 16:18

Ankara’da yaşanan Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı Eğitim-İş Denizli Şubesi üyelerini sokaklara döktü. Katliamı protesto etmek için bir araya gelen eğitimciler, Eğitim-İş Denizli Şubesi önünde toplandı, Gazi Bulvarı üzerinden sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Eğitimciler taşıdıkları, “Bu topraklara kan düşürdünüz ama kin düşüremeyeceksiniz. Barış ve kardeşlik kazanacak” yazılı pankartlar ile katliamı protesto etti.

Delikliçınar Meydanı’na gelen Eğitim-İş üyeleri, katliamda kaybedilen canlar için saygı duruşunda bulundu.

denizli-egitim-gi-katliamin-hesabi-verilmeli-ic-1

KOL KOLA GİRDİLER, KATLİAMI KINADILAR
Eğitimciler adına açıklamayı Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay yaptı. Basın açıklaması boyunca eğitimciler kol kola girerek, katliamlara ve yaşanan zulme karşı kenetlendiklerini gösterdiler.

denizli-egitim-gi-katliamin-hesabi-verilmeli-ic

HESABINI KİM VERECEK?
Bu katliamın hesabının verilmesi gerektiğini belirten Kadem Özbay, “Okullarda öğrencilerin başına bir şey geldiğinde suçlu hep öğretmen olur ve soruşturma başlar. Hastanede hasta ölür, suçlu doktor olur. Her meslekte bir hata neyse başındaki meslek sahibi sorumlu tutulur. 13 yıldır bu hükümetin başında olanlar Ankara’da yaşamını yitiren canların hesabını vermeyecekler mi? 9 ay önce ABD’de 2 genç hayatını kaybettiğinde Obama’ya ‘Ülkende ölen gençlerin hesabını vermek zorundasın’ diyen Sayın Cumharbaşkanı, şimdi sen bir şeyler yap da bizde senden öğrenelim” dedi.

Suruç’ta ölen gençlerin, Dağlıca’da şehit edilen askerlerin, Diyarbakır Hani yolunda çocuğunun ve eşinin gözleri önünde şehit edilen polisin ve son olarak Ankara’nın göbeğinde yaşanan insanlık dışı katliamda ölen emekçiler ve gençlerin bu ülkenin evlatları olduğunu söyleyen Özbay, tüm bunların hesabının sorulması gerektiğini anlattı.

PROTESTO HAFTA BOYUNCA SÜRECEK
Ankara’daki katliamı protestolarının basın açıklaması ve eylem ile sınırlı tutmayan Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, bir hafta boyunca görev yaptıkları okullara siyah kokart takarak gidecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı