REKLAMI GEÇ

Özel İdare’ye şok iddia

Özel İdare’ye şok iddia

Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilciliği, İl Özel İdaresi’nin çalışmalarında yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Sendika yetkilileri, yolsuzluk iddialarının, İl Genel Meclisi üyeleri tarafından araştırılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 16:37

Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü’nde, son dönemlerde yapılan ihaleler ve uygulamalarda yolsuzlukların yaşandığını iddia eden Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilciliği, İl Özel İdare Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını 9 maddede topladıklarını belirterek, bazı firmalara, ihale yapılmadan iş verildiğini ve çalışanlara yönelik bazı uygulamalarda yolsuzluk olduğunu öne sürdü.

Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarından örnekler sundu. Kurşunoğlu, 2009 yılında kurumsal otomasyon sistemi kuran firmanın, ihale öncesinde müdürlüğe sistem kurduğunu ve İçişleri Bakanlığı’nın verdiği programın kullanılmadığını, bunun da usulsüz olduğunu belirtti. Pamukkale’de bulunan bazı işyerlerinin ihale yapılmadan bazı kişilere verildiğini belirten Kurşunoğlu; “ İl Genel Meclisinde bazı üyelerin bu konuyu gündeme getirmesine rağmen, Pamukkale’deki bazı işyerlerinin içleri bölünerek ihale yapılmadan verilmiştir” dedi.

İl Özel İdare Müdürlüğü’nün personel konusunda da önemli yolsuzluklarının bulunduğunu, bunun en güzel örneğinin, merkezde atamaları yapılmayan kişiler bulunduğu halde, Çardak AKP İlçe Başkanının kardeşinin, Çardak İlçe Özel İdare Müdürü olduğunu belirterek, bunun araştırılmasını istedi. Kurşunoğlu, “Çardak İlçe Özel İdare Müdürlüğü atamasının dışında temizlik işleri için alınan işçilerin de başka işlerde çalıştırıldığını öğrenmekteyiz. Bunların yanında bazı memurların ikramiyelerinin de verilmediğini öğrendik” dedi.

Müdürlükte görevli ve vekaleten görev yapan müdürlerin yerlerine gelen asil müdürlerin, göreve atanmadığını da belirten Kurşunoğlu, “İl Özel İdare Genel Sekreteri’nin İl Daimi Komisyona Vali adına başkanlık yaptığını ve üyelik ücreti almaması gerekirken aldığı konusunda bazı iddialar vardır bunlar doğru mudur? Son olarak İl Özel İdare bütçesinden pay olan kurumlarımızda yapılan çalışmalarda bazı ihale yolsuzluklarının yapıldığı doğru mudur?” dedi.

Basın açıklamasında bu iddiaların araştırılması ve meclis tarafından kurulacak bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini belirten Kurşunoğlu, yapılan araştırma sonucunda bu konuların aydınlığa kavuşturulması gerekmekte olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı