REKLAMI GEÇ

Özgecan için ortak çığlık!

Özgecan için ortak çığlık!

Mersin’de bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüze direndiği için bıçaklanarak ve kafasına levye ile vurularak öldürülen, daha sonra gözü dönmüş canavarın babası ve arkadaşının yardımıyla yaktığı Özgecan Aslan için Türkiye ayağa kalktı. Denizli halkı da Özgecan’ın katledilişine sessiz kalmadı. Özgecan’ın acısı, hiçbir eylemde bir araya gelmeyen farklı görüşlerden birçok kişiyi aynı meydanda buluşturdu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2015 Pazar, 15:34

Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan’ın kurbanı olduğu vahşet, Denizli’de de protesto edildi. Minibüs sürücüsünün tecavüzüne direndiği için öldürülen, ardından da yakılarak ortadan kaldırılmak istenen Özgecan Aslan için Denizli’de de protesto eylemi vardı.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan çağrılara kayıtsız kalmayan Denizlililer, Candoğan Parkı önünde toplandı. Eyleme, dünya görüşü farklı ancak, Özgecan’ın katledilişi nedeniyle aynı acıyı yaşayan yüzlerce kişi katıldı.

Denizlililer, Candoğan Parkı önünden Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Atılan sloganlarla kadına yönelik şiddetin giderek artmasına ve alınan önlemlerin yetersiz kalınışına isyan vardı. “Yasta değil, isyandayız” yazılı döviz, kadınların artık sabrının geldiği noktayı gösteriyordu.

anonsKalabalık, Delikliçınar Meydanı’nda alkış ve sloganlarla vahşeti protesto etti. Yapılan açıklamada, Özgecan’ın katillerinin ve benzer olayların faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı