REKLAMI GEÇ

Öztürk: 26 Ağustos gurur günümüz

Öztürk: 26 Ağustos gurur günümüz

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, 26 Ağustos’ta üç önemli günü birlikte kutladıklarını belirterek, “26 Ağustos, bizim gurur günümüz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 14:41

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, şehit aileleri Hanife Dede, Makbule Yıldırım, Havva Caran, Hüseyin Yerli, Nevzat Güzel ve Mehmet Akgül ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

26 Ağustos’un üç önemli günün birlikte kutlandığı önemli bir tarih olduğuna dikkati çeken Öztürk, “26 Ağustos, 1071 Malazgirt Zaferi’nin tarihi, 26 Ağustos, 1922’de başlayan ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz emrinin verildiği gün. 26 Ağustos, 1915 derneğimizin kuruluş ve özel şerefgünüdür. Mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Öztürk, Denizli’ye de iki şehidimiz geldiğini, yeni şehitler verilmememesini temenni ettiklerini, ülkeyi bölmeye çalışanların hak ettikleri cezalara çarptırılmalarının en büyük arzuları olduğunu söyledi.

“ÜZGÜNÜZ AMA PİŞMAN DEĞİLİZ”
Gazisini tanımayan, şehidini tanımayan milletlerin bağımsız bir devlet olarak varlığını devam ettirebilmelerinin mümkün olmadığını da kaydeden Öztürk, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna bizler şehit aileleri ve malul gaziler olarak üzgünüz. Ama pişman değiliz, gururluyuz. Ulusal birlik ve bütünlüğümüz için gerekirse canımızı kanımızı tekrar vermekten asla çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı