REKLAMI GEÇ

ÖZTÜRK; “İdam geri gelsin, bebek katili idam edilsin”

ÖZTÜRK; “İdam geri gelsin, bebek katili idam edilsin”

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, son günlerde yaşanan terör olaylarının canlarına tak dedirttiğini belirterek, idam cezasının yeniden uygulanmaya başlamasını istedi ve meclisin toplanıp 24 saat içerisinde örgüt elebaşını idam etmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2010 Perşembe, 17:25

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, son günlerde terör olaylarının artmasının ardından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Açıklamasında idam cezasının geri getirilmesini isteyen ve devleti yönetenlerin zaman zaman yaptıkları açıklamalarında, teröristlerin yanındaymış gibi kanaat uyandırdığını ifade eden Öztürk, “Gözyaşı akıtmıyor, kan ağlıyoruz” dedi.

“Canımıza tak dedi”
Öztürk, “Son günlerde şiddetle tırmanan terör olayları artık camiamızın canına tak etmiştir. Daha önceki basın bültenimizde belirttiğimiz gibi 19 Haziran 2010 günü Hakkari-Şemdinli bölgesinde Türkiye Irak hudut hattında görevli sınır bölüğümüze bir grup teröristlerce saldırıda bulunulmuş, çatışmada 11 vatan evladımız daha şehit olmuş, bir kısım askerlerimiz de yaralanmıştır. 22 Haziran 2010’da İstanbul/Halkalı’da 5 rütbeli asker, 1 uzman çavuş kızı uzaktan kumandalı bomba ile şehit edilmiş, 25 Haziran 2010’da Elazığ Baraj Güvenliği’nde 2 askerimizi şehit ettikleri, 1 astsubayın yaralandığı, 30 Haziran 2010’da Van/Çatak çevresinde teröristlerce döşenen mayına basan 4 askerin yaralandığı, 1 Temmuz 2010 tarihinde de 4 şehit verildiği haberini almış bulunuyoruz. Sabrı her geçen gün daha da zorlanan Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, kahraman yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz” dedi.

“Ayrıcalıklı mahkum statüsüne son verilsin”
Öztürk, “İmralı palas ikametgahından emirler yağdıran eli kanlı bebek katilinin talimatları doğrultusunda saldırılarını arttıran kanlı terör örgütü, bizler var olduğu sürece emellerine, asla ulaşamayacaktır. Bebek katilinin ayrıcalıklı mahkum statüsüne son verilmelidir. Muhatap alınma çabası içerisinde olan bebek katilini devletimiz asla muhatap almamalıdır” diye konuştu.

“Teröre çözüm bulunsun”
Siyasilere tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Siyasilerimiz bir sonraki şehide kadar sürekli tekrarlanan nutukları atmak yerine, siyasi kaygıları ve kavgaları bırakarak, teröre çözüm bulacak devlet stratejisinin belirlenmesi için Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanmalıdır” dedi.

“İdam cezası geri getirilsin”
Öztürk, “Yüce Meclisimiz ivedi toplanarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan terör eylemlerine yeniden idam cezası getirmeli ve başta eli kanlı bebek katili olmak üzere, örgüt elebaşları 24 saat içerisinde idam edilmelidir” dedi.

“Şehit olayları sıradanmış gibi gösteriliyor”
Öztürk, “Sıradan bir olay haline gelmiş gibi gösterilen şehit olaylarına toplumun gerekli tepkiyi, provokasyonlara karşı sağduyu içerinde göstermesi, bölünmez bütünlüğümüzü pekiştirecek kardeşliğimizi arttıracak ve bu mücadeleyi sürdüren güvenlik güçlerimize moral ve motivasyon verecek hareket olarak değerlendirmekteyiz” dedi.

“Anlamak mümkün değil”
Öztürk, “Bunlar yetmiyormuş gibi Diyarbakır, Mardin gibi illerdeki sivil toplum kuruluşları teröristlerin ve TSK’nın silah bırakmasını beyan edebiliyorlar. Terörislerin silahı koşulsuz olarak bırakması gerekmez mi? Bunları anlamak mümkün değildir” diye konuştu.

“Esas muhatap biziz”
Son günlerde şehitlerin adı kullanılarak yürüyüşler ve toplantılar yapıldığını hatırlatan Öztürk, “Bir kısmına iştirak ettiğim bu etkinliklerde konunun amacı dışına taştığı, bizim düşüncelerimize bağdaşmadığı görülmüştür. Bundan böyle bu tür işlerde esas muhatabın şehit-gazi aileleri olduğunu hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi.

“Gözyaşı akıtmıyoruz, kan ağlıyoruz”
Öztürk, “Devleti yönetenlerin zaman zaman yaptıkları açıklamaları teröristlerin yanındaymış gibi kanaat uyandırmaları bizleri üzmektedir. Her şehitte yüreği tekrar yanan şehit aileleri ve malul gazilerimizin gözyaşları kurumuş, artık kan ağlamaktadır. Ailelerimiz nutuk dinlemek yerine adaletin yerine geldiği huzur ve güvenin tesis edildiği ve terörün bittiği günleri görmek istemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı