REKLAMI GEÇ

Pamukkale Rotary’den Otizm Derneği’ne destek

Pamukkale Rotary’den Otizm Derneği’ne destek

Pamukkale Rotary Kulübü, otizmli çocukları ve ailelerini sevindirdi. Pamukkale Rotary’nin Denizli Otizm Derneği’ne bağışladığı eğitim materyalleri ve duyu bütünleme malzemeleri derneğe ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 13:47

Otizmli bireylerin sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Kadir Ozansoy, otizmli çocuklar için erken yaşta eğitime başlamanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Otizmin farkında olduklarını ve bu alanda çoğunlukla tek başına yürümek zorunda kalan ailelere ve çocuklarına yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini söyleyen Ozansoy, bilgisayardan akıllı tahtaya, duyu bütünleme malzemelerinden eğitim materyallerine kadar yaklaşık 20 bin liralık malzemenin dernek binasına ulaştığını dile getirdi.

Ozansoy, “Bu malzemeler kullanılarak verilecek eğitimlerin otizmli çocuklarımızın gelişimlerine önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Dernekle işbirliğimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği yerde geçtiğimiz yaz Türkiye’nin ilk tersine kaynaştırma yaz okulunu düzenlediklerini hatırlatan Denizli Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik ise, “Pamukkale Rotary Kulübü tarafından derneğimize yapılan bağış sayesinde önümüzde yeni kapılar açıldı” dedi.

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Kadir Ozansoy başta olmak üzere bütün Rotary üyelerine teşekkür eden Bilik, “Bu bağış sayesinde derneğimizin eğitim malzemesi eksiği büyük oranda tamamlandı. Akıllı tahta, bilgisayar, kamera, duyu bütünleme malzemeleri, tırmanma merdiveni ve duvarı, dil konuşma setleri gibi pek çok malzeme artık derneğimizde mevcut. Bütün bunlardan yararlanması için otizmli çocuklarımızı ve ailelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı