REKLAMI GEÇ

PAÜ öğrencileri katliamı protesto etti

PAÜ öğrencileri katliamı protesto etti

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, Ankara’daki terör saldırısını lanetlemek ve hayatını kaybedenleri anmak için yürüyüş düzenledi. Üniversite girişinde sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ve sivil vatandaşların girişinin engellendiği yürüyüşte öğrenciler, “Saray savaş, öğrenciler barış istiyor” sloganları attı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 18:29

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı olan Ankara’daki terör saldırısını lanetlemek için eylem yaptı.

denizli-pau-ogrenciler-yuruyus-ic-1

SİVİLLER PAÜ’YE ALINMADI
Üniversitenin giriş kapısında özel güvenlik görevlileri araçların girişini izin vermedi, kimlik kontrolü yaptı. Öğrenci belgesi olmayan hiçbir vatandaş kampüs içerisine alınmadı.

denizli-pau-ogrenciler-yuruyus-ic-2
TÜRKÇE VE KÜRTÇE BARIŞ SLOGANLARI ATILDI
Üniversite yerleşkesinde bulunan yemekhane önünde toplanan öğrenciler, Türkçe ve Kürtçe barış sloganları attı. Ellerindeki, “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Öğrenciler barış istiyor”, “Yılmayacağız barış kazanacak”, “İstifa edin hesap verin” yazılı dövizler taşıyan gençler, Anfi Tiyatro’ya yürüdü.

denizli-pau-ogrenciler-yuruyus-ic

ÖĞRENCİLERDEN MÜCADELE ÇAĞRISI
Anfi Tiyatro’da, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler adına basın açıklamasını Mükerrem Yolluyaptı, tüm halka mücadele çağrısında bulundu.
Yollu, “PAÜ’lü öğrenciler olarak barış mitingine yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkanlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Öğrencilerin eylemi basın açıklamasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı