REKLAMI GEÇ

Radyocular haklarını aramayı sürdürüyor

Radyocular haklarını aramayı sürdürüyor

RATEF (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu) ve DEYYAD (Denizli Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulları) topluca, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2010 Pazartesi, 15:48

Ziyarette konuşan RATEF Genel Başkanı Adnan Yüce. “Bıçak kemiğe dayandı. 780 özel radyo ve televizyon, hırsızlık ve manevi haklara tecavüz suçlamasından mahkemelik. Bu yasayı derhal düzeltin” dedi. Yüce, “Olaya sanatçıları dokunmayalım mantığıyla yaklaşırsanız ,tek yönlü yasa hazırlarsanız ortaya facia çıkar. İşte bu facianın ürünü. Tüm radyo ve televizyonlar meslek birlikleriyle mahkemelik. Anadolu medyası bitiyor. RTÜK tarafından yayıncılardan alınan yüzde 5 eğitime katkı payı, Anayasa’ya aykırı bir şekilde sadece radyo televizyon yayıncı kuruluşlarından alınıyor. Bunun iptal edilmesini istiyoruz. Sektörümüz hem RTÜK hem de Basın İlan Kurulu’nda temsil edilsin. Telif yasasından dolayı Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılarının büyük çoğunluğunu, meslek birlikleri ile mahkemelik, sadece maddi cezaların olmadığı, hürriyeti kısıtlayıcı cezalarla birlikte yayıncılar zor günler yaşıyor. Meslek birliklerini yayıncılardan gelir üzerinden pay alsın. RTÜK’e ödediğimiz reklam gelir payına yüzde 3 eklenerek bu sorun çözülsün. Her gün çoğalan, yayıncılara baskı yapan meslek birlikleri kanunla sınırlandırılsın” dedi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da, “Bu telif konusunu kuracağımız komisyonla derhal çözeceğiz. Gerçekten şu anda özel radyo ve televizyonlar büyük sorun yaşıyor” dedi.

AKP ÖZEL RADYOLARLA BULUŞTU
AKP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, “Özel radyoların sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için sizlerin yanındayız. Komisyon kurduk. Taleplerinizi dinliyoruz. Çözüm konusunda makul ve mantıklı olan her türlü öneriye açığız” dedi. Çelik, “ Özel radyolara bakanlarımız ve ben dahil sürekli canlı yayına katılacağız. Bizi aramanız yeterli” dedi ve kendisinin ve bakanların cep ve normal telefonlarını yayıncı kuruluşlara dağıttı. DEYYAD Başkanı İskender Doğan da söz alarak, TSYD genel merkezinin özel radyoları stadyumlara almayışını yanlış bulduklarını belirterek, “15 sene önce TSYD ve Gençlik Spor Genel Müdürü protokol yapmış. Stadyumlara girişi TSYD düzenliyor. Ama o yıllar radyolar yayında değildi. Yani yoktu. Bugün yüz binlere ulaşan kitlelere sahipler. Mutlak surette özel radyolar stadyumlara alınsın. Yine AŞ olan yayıncı kuruluşlar en az 5 ortak olmak zorunda. Ortak sayısı 3’e indirilsin. Şu anda şirket ortaklık paylarını başkalarının üzerine yaptık. Şirketlerimiz risk altında. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz” dedi. Daha sonra AKP heyeti özel radyoların temsilcilerine söz vererek sorunlarını dinledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı