REKLAMI GEÇ

Rus arşivlerinde Ermeni yalanını çürüten araştırma

Rus arşivlerinde Ermeni yalanını çürüten araştırma

Araştırmacı-Yazar Mehmet Perinçek, Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği Denizli’de “100’üncü Yılında Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekleri” konulu konferans verdi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2015 Perşembe, 16:15

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli şubesinin organizasyonunda “100’üncü Yılında Ermeni Soykırımı Yalanı Ve Gerçekleri” konulu konferans Esnaf Sarayı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in verdiği konferansa Denizlililer büyük ilgi gösterdi.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Perinçek Rusya’da Çarlık Rusya’sı zamanından kalan arşivlerde Osmanlı, Ermeni meselesine dair raporları inceleyerek yazdığı kitapları da tanıttı.

İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, 15 yıldır Rus arşivlerinde Ermeni meselesiyle ilgili araştırma yaptığını belirterek, “Sadece Rus makamlarının yazdıkları belgeler değil, Ermeni makamlarının yazdığı arşivlere de ulaşmak mümkün. 100 binlerce belgeyi incelediğimizde, 1915 yılında yaşananlar soykırım olarak değerlendirilemez. Osmanlı ordusu Türk topraklarını savunmak için Ermeni saldırılarına karşı savunma yaptı. Osmanlı’da Ermenilerin yaşam koşulları çok iyiydi. Rus arşivlerinde yine Türk ve Kürtlerin sorunsuz yaşadıkları yazmaktadır. Ticaret ve ekonomi Osmanlı zamanında Ermenilerin elindedir. Demiryollarındaki bütün makinistler Ermenidir. Sarraflar Ermenidir. Batılı ülkeler Ermeni meselesini suni olarak gündeme getirmiştir. Ermeni Diasporası hiçbir zaman Ermenilerin sorunlarını anlatmaz. Çarlık Rusya’sı arşivlerine göre Ermeniler Türkleri her zaman kötülemiştir” dedi.

Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, Taşnak Partisi’nin büyük Ermenistan’ı kurmak için kurulduğunu da anlatarak, “Taşnak Partisi PKK’nın o günkü versiyonudur. Osmanlı’nın Ermeni vatandaşları Rusya Çarlığı’na sürekli olarak diplomatik kanalla Rus ordusunda Osmanlı’ya karşı savaşmak için gönüllü olduklarını belirten yazılar yazmışlardır. İsviçre’de tıp eğitimi alan Osmanlı’nın Ermeni vatandaşları, Rus ordusunda gönüllü doktor olarak çalışmak istediklerini belirten başvurularda bulunmuşlardır. Ermeniler her zaman ermeni milliyetçiliği yaptılar. Türk ve müslümanları her zaman katletmişlerdir. Osmanlı ordusunda askerlik görevini yapmak için köylerden erkekler gidince Ermeni Taşnak komiteleri bunu araştırmış, erkek sayısı azaldığında köyleri basarak kadınların hepsini kaçırıp ırzına geçmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı