REKLAMI GEÇ

Sağlıkçıların yıpranma payı mücadelesi

Sağlıkçıların yıpranma payı mücadelesi

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, beklentileri karşılayacak bir yıpranma payı için mücadele verdiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2018 Çarşamba, 11:18

TBMM tatile girmeden önce sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı ile ilgili bir düzenlemenin kabul edilerek yasalaştığını belirten Kurşunoğlu, ancak bu düzenlemenin beklentileri karşılamaktan çok uzak kaldığını kaydetti.

Kurşunoğlu, “Bir anlamda yıpranma payı verilmiş olmasından başka bir faydası olmayacak bir halde yasalaştı. Çünkü söz konusu düzenleme sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsamadığı gibi bazı sağlık meslek mensupları da kapsam dışında bırakıldı. Yıpranma payının 5 yıla 1 yıl olarak verilmesi yetkililerce telaffuz edilmişken, bu süre 6 yıla 1 yıl olarak yasalaştı. Fiilen çalışılmayan günlerin kapsam dışında bırakılması ile bu süre 9 yıla 1 yıl oldu. Geriye dönük çalışmaları kapsamaması nedeniyle de çalışan yılların karşılığı verilmedi” dedi.

Düzenlemede bu üç temel sorun bulunduğunu belirten Kurşunoğlu, “Yıpranma payının çalışanların beklentisini çok uzağında kalmasının nedeni olmuştur. Düzenlemenin TBMM sürecine bedelli askerlik gibi bir konu ile çok hızlı şekilde gelip yasalaşması ve sosyal tarafların dolayısıyla çalışanların görüş ve önerilerinin dikkate alınmaması yasanın bu hale gelmesinin nedenlerinden biridir. Türk Sağlık-Sen olarak yasalaşma sürecinde kısıtlı zamana rağmen yoğun bir çaba göstermiştik. Fakat TBMM’de çalışanların talepleri ne yazık ki karşılık bulmamıştı” dedi.

Kısa bir süre sonra TBMM’nin yeni yasama yılı faaliyetlerine başlayacağını hatırlatan Kurşunoğlu, “Türk Sağlık-Sen olarak yeni yasama yılında yapılan yanlıştan dönülüp beklentilerin karşılanmasını istiyoruz. Yıpranma payının kapsamının genişletilmesi, geçmiş çalışmaları kapsaması ve süresinin makul olması için bir dilekçe kampanyası ile yüzbinlerce sağlık çalışanın sesini TBMM ulaştırmak için yola çıktık. Bu anlamda başlattığımız dilekçe kampanyamıza sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanları destek vermeye çağırıyoruz. Dilekçe kampanyamızla yıpranma payı ile ilgili mücadelemizi bir kez daha Türkiye’nin gündemine taşıyacağız. Kampanyamızla Türkiye’nin tüm illerinden bir sesleniş daha yaparak, kararlığımızı ortaya koyacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı