REKLAMI GEÇ

SAVAŞA KARŞI BARIŞ İÇİN İŞ BIRAKTILAR

SAVAŞA KARŞI BARIŞ İÇİN İŞ BIRAKTILAR

KESK, DİSK ve TMMOB “Savaşa karşı barış” sloganıyla savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için eylem yaptı. Eylemde KESK bileşenleri iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı. DSK VE TMMOB da eyleme destek verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2015 Salı, 13:34

Savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için DİSK, KESK VE TMMOB bir araya gelerek alana indi, Candoğan Parkı önünde toplandı, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin de destek verdiği eylemde açıklamayı Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede yaptı. Dede, emek ve meslek örgütleri olarak defalarca kez, siyasi iktidarın, savaş politikalarını tırmandırarak ülkeyi sürüklediği uçuruma dikkat çektiklerini söyledi.
Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekim’de Ankara’da yapmaya çalıştıkları uyarı mitinginin kana bulandığını ifade eden Dede, “İsimlerini tek tek burada sıralamanın mümkün olmadığı, onur duyduğumuz 101 insan katledildi, onlarcası yaralandı. Dünya kamuoyunda lanetlenen bu cani saldırı açığa çıkartılıp tüm sorumluların yargı karşısına çıkartılması gerekirken, 10 Ekim Katliamı protestolarıyla ilgili bizlere soruşturma açıldı. Dünyanın başka bir köşesinde göremeyeceğiniz öyle bir hukuksuzluk ki bu, sendika yöneticilerimizin yanı sıra avukatlarımız da soruşturma kapsamına alındı” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin barış çağrısına olumlu karşılık vereceğini beklemediklerin ifade eden Dede, “Zira onlar savaş istiyor. Karşılık vermesi gerekenler, iktidarın, sermayenin, ırkçı milliyetçilerin çıkar sağladığı bu savaşa evlatlarını feda etmek zorunda bırakılacak olanlardır” dedi.

Dede, savaşa karşı barış için KESK bileşenlerinin bugün iş bırakma eylemi yaptığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı