REKLAMI GEÇ

Gezi’nin Adaleti var mı?

Gezi’nin Adaleti var mı?

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Denizli Şubesi, “Gezinin Adaleti” konulu söyleşi düzenledi. Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz’ın konuk olarak katıldığı söyleşide, Gezi Direnişi ve Gezi’de yaşanan adaletsizlikler ele alındı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2014 Cuma, 10:42

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Denizli Şubesi’nin düzenlediği “Gezinin Adaleti” konulu söyleşi TMMOB Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Söyleşinin konuşmacısı, EMO tarafından Hasan Balıkçı Onur Ödülü verilen Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz’dı.

Söyleşinin açılış konuşmasında EMO Denizli Şube Başkanı Abdullah Şavklı, Cumhuriyet tarihinin ilk sivil isyanı olması bakımından Gezi Direnişi’nin önemli olduğunu belirterek, “Gezi Direnişi, sosyolojik, politik her yönü ile ele alınması ve irdelenmeli ve sonuçlar üretilmelidir. Gezi Parkı direnişinde, kadınların kaç çocuk yapacağından, insanların yaşayış biçimlerine kadar her kademesini tek elden şekillendirmeye çalışan siyasi iktidara karşı bir mücadele vardı” dedi.
AK Parti iktidarının, kendisine biat etmeyen meslek ve sivil toplum örgütlerini yok saydığını da belirten Şavklı, TMMOB’un da ağır saldırı altında olduğunu belirtti.

“10 MİLYON İNSAN KATILDI”
EMO Tarafından, Adana’da kaçak elektrik kullanımı ile ilgili verdiği mücadelede öldürülen Elektrik Mühendisi Hasan Balıkçı Onur Ödülüne layık görülen Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Gezi Direnişi’ne Bayburt ve Bitlis dışında tüm illerin katıldığını belirterek, “İçişleri Bakanlığı’nın kayıtlarına göre Gezi Direnişi’ne 3 milyon insan katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın yani emniyetin bildirdiği rakam gerçek rakamın 10’da 1’i olur her zaman.  Gezi direnişi, toplumsal barış ve toplumsal ilerlemeye neden oldu” diye konuştu.

“ADALETSİZ YARGILAMA”
Gezi parkı olaylarında gencecik hayatların kimi polis kurşunuyla, kimi cipin altında kalarak yok olduğuna dikkat çeken Saymaz, yargılamaların ise adil olmadığını ileri sürdü. Saymaz, “Yargılama sürecinde tüm deliller yok edildi. Mobese kayıtları silindi. Ayrıca, Eskişehir’deki bir dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınıyor. Adana’daki dava başka bir ile. Davanın başka illere nakledilmesi demek, kamu görevlilerinin aklanması demektir. Bunu başka türlü yorumlamak mümkün değil” diyerek Gezi Parkı yargılamalarındaki adaletsizliklere dikkat çekti.

Yorumlar

Alptekin BAŞBUĞ   -  Bağlantı 28 Haziran 2014, 10:49

Sonuç ??? gezinin sonucu nedir ? kaybolan genç hayatlar. O hayatlarını kaybeden insanlar ne için orada olduğunu irdeleyebilecek kadar dünyada nefes alıp verdiler mi, bir takım kesimler kendi çıkarları için olayları o kadar düzenli provoke etti ki bir kesim böyle kandırıldı. Kayıp veren gene gariban halk. Geziyi destekleyen ve hayatını kaybeden bir zengin, bir gazeteci, bir milletvekili var mı ? Konuşmak dedin hepsi ön sırada, ama iş cana geldi mi yoklar. Onun için konuşma daha fazla, bu konuda konuşması gereken sadece halkın içinden insanlardır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı