REKLAMI GEÇ

SES’ten atama tepkisi

SES’ten atama tepkisi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, kıdem ve liyakat gibi değerlendirmeler dikkate alınmadığı gerekçesiyle, Kadriye Özer’in Aile ve Sosyal Politikalar Denizi İl Müdür Yardımcılığına atanması işleminin iptalini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2014 Çarşamba, 10:58

SES Şube Başkanı Selçuk Göçer, konuyla ilgili açıklamasında, “Beş yıl devlet memuru kıdemi olmayan şeflik sınavına bile giremezken, 3,5 yıl devlet memuru tecrübesi olan bir kişi, valilik oluruyla il müdür yardımcılığına görevlendirilmiştir. İl Müdür yardımcısı olabilecek kıdem, tecrübe ve yetenek olarak bir üst görevi hak eden onlarca sosyal hizmet uzmanı, öğretmen, sosyolog, psikolog vb. personel varken, kıdem ve tecrübe olarak yetersiz bir personel İl Müdür Yardımcısı olmuştur” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Görevde Yükselme ve Atama Yönetmeliği’ni acilen tüm paydaşları ile görüşerek yürürlüğe koymasını beklediklerini kaydeden Göçer, “Hak etmediğine inandığımız ve personelce kabul görmeyen bu il müdür yardımcısı görevlendirilmesi iptal edilmelidir. Yanıltıldığına inandığımız Denizli Valiliği bu görevlendirmeye son vermelidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerine yönetici atamaları kıdem, liyakat dikkate alınarak yapılmalıdır. Diğer bakanlıklardan yönetici atamaları son bulmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı